/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Vårstädarens Ramen

Vårstädarens Ramen
Vårstädarens Ramen
I ett försök att glömma den gångna säsongen av korv, Janssons och diverse gräddstinna kreationer kommer här en oortodox nudelrätt för att värma den gråa vintersjälen. Egentligen kan du i denna bas slänga ner precis vad du önskar och har hemma, men vad passar bättre än att rensa ut det sista av vintern i en varm ramen.
Du behöver:
  • En härlig skål
  • Nudlar
  • Grönkål
  • Ägg
  • Sesamolja
  • Soja
  • Tomatpuré
  • Vitlök
  • Smör
  • Ingefära
  • Prinskorv eller svamp
  • Koriander
  • Hasselnötter (eller valfria nötter)
  • Salladslök
Gör såhär!
  1. Knåda grönkålen med olivolja, salta och släng in i ugnen på 200 grader i 5-7 minuter (beroende på önskad knapergrad).
  2. Under tiden koka ägget tills det får en krämig gula och bryn smöret tills det får en nötig doft och mörknar i färgen. Ställ ägget, kålen och smöret åt sidan.
  3. I detta recept använder vi julens överblivna hasselnötter men har du inga hemma så använd de nötter som finns till hands. Sänk värmen på ugnen till 180 grader och rosta hasselnötterna i ca. 10 minuter. Hacka och ställ undan.
  4. Dela prinskorven i tre på längden, hacka vitlöken och skiva salladslöken.
  5. Stek korven tills den får fin färg. Släng sedan i vitlök, hälften av salladslöken och lite olja efter behov. Stek vitlöken tills den får lite färg (var försiktig då vitlöken lätt får en beska om den får för mycket färg), rör i tomatpurén i korvblandningen och ta sedan av från värmen och blanda i soja, sesamolja och riven ingefära efter smak.
  6. Koka nudlarna och släng sedan ner dom tillsammans med korven.
  7. Överför nudlarna till din favoritskål (företrädesvis vintage), dela ägget, ringla över det brynta smöret och garnera rikligt med resten av salladslöken, grönkålen och de rostade hasselnötterna. Enjoy!

Personliga skålar