Vårstädarens Ramen


I ett försök att glömma den gångna säsongen av korv, Janssons och diverse gräddstinna kreationer kommer här en oortodox nudelrätt för att värma den gråa vintersjälen. Egentligen kan du i denna bas slänga ner precis vad du önskar och har hemma, men vad passar bättre än att rensa ut det sista av vintern i en varm ramen.
Du behöver:
- En härlig skål
- Nudlar
- Grönkål
- Ägg
- Sesamolja
- Soja
- Tomatpuré
- Vitlök
- Smör
- Ingefära
- Prinskorv eller svamp
- Koriander
- Hasselnötter (eller valfria nötter)
- Salladslök

Gör såhär!
- Knåda grönkålen med olivolja, salta och släng in i ugnen på 200 grader i 5-7 minuter (beroende på önskad knapergrad).
- Under tiden koka ägget tills det får en krämig gula och bryn smöret tills det får en nötig doft och mörknar i färgen. Ställ ägget, kålen och smöret åt sidan.
- I detta recept använder vi julens överblivna hasselnötter men har du inga hemma så använd de nötter som finns till hands. Sänk värmen på ugnen till 180 grader och rosta hasselnötterna i ca. 10 minuter. Hacka och ställ undan.
- Dela prinskorven i tre på längden, hacka vitlöken och skiva salladslöken.
- Stek korven tills den får fin färg. Släng sedan i vitlök, hälften av salladslöken och lite olja efter behov. Stek vitlöken tills den får lite färg (var försiktig då vitlöken lätt får en beska om den får för mycket färg), rör i tomatpurén i korvblandningen och ta sedan av från värmen och blanda i soja, sesamolja och riven ingefära efter smak.
- Koka nudlarna och släng sedan ner dom tillsammans med korven.
- Överför nudlarna till din favoritskål (företrädesvis vintage), dela ägget, ringla över det brynta smöret och garnera rikligt med resten av salladslöken, grönkålen och de rostade hasselnötterna. Enjoy!