/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Chuleton1 kg nötkött på ben, skuret i ca 5 cm tjocka skivor (köttet ska vara välmarmorerat och hängt i 2-4 veckor) 100 g hängmörat, smält nötfettSalt (gärna Sel de Guérande) PepparTILL SERVERING: En favoritsallad
Gör så här 1. Låt köttet ligga insmort med nötfettet i rumstemperatur en rejäl stund före tillagning, gärna ett par timmar. Salta och peppra rikligt.2. Stick in en stektermometer så att spetsen hamnar i köttets tjockaste del. Grilla köttet riktigt hårt i det insmorda fettet. Köttet blir godare ju mörkare stekyta det har.3. Vänd köttet efter ungefär halva stektiden och grilla det på andra sidan tills innertemperaturen är cirka 43 grader. Låt vila i cirka tre minuter och ta därefter ut stektermometern.4. Ge sedan köttet ytterligare en ”kyss” på grillen. Tranchera direkt.5. Peppra och skvätt på lite av saltet Sel de Guérande. Ringla över smält, hängmörat nötfett.6. Servera med din favoritsallad!

Chuleton

Chuleton, även känt som Chuletón, är en fantastisk kötträtt. Detta välsmakande kött är en stor favorit för köttälskare och är särskilt populärt i Spanien.
Chuleton är en stor och maffig köttbit som kommer från nötdjur, vanligtvis från entrecote- eller ländryggssidan. Köttet är ofta marmorerat med fett, vilket ger det en otrolig saftighet och smak. Tillagningen av Chuleton är relativt enkel - köttet grillas vanligtvis över öppen eld eller i en het gjutjärnspanna för att ge det en härligt krispig yta samtidigt som insidan förblir saftig och mört.
Servera Chuleton med enkla tillbehör som havssalt, färskt bröd och god grönsallad till för att komplettera köttets fantastiska smak.
Om du är en älskare av saftigt kött och föredrar en enkel och ändå otroligt smakrik måltid är Chuleton definitivt något för dig.
Chuleton
Ingredienser
1 kg nötkött på ben, skuret i ca 5 cm tjocka skivor (köttet ska vara välmarmorerat och hängt i 2-4 veckor)
100 g hängmörat, smält nötfett
Salt (gärna Sel de Guérande)
Peppar

TILL SERVERING:
En favoritsallad

Gör så här

1. Låt köttet ligga insmort med nötfettet i rumstemperatur en rejäl stund före tillagning, gärna ett par timmar. Salta och peppra rikligt.
2. Stick in en stektermometer så att spetsen hamnar i köttets tjockaste del. Grilla köttet riktigt hårt i det insmorda fettet. Köttet blir godare ju mörkare stekyta det har.
3. Vänd köttet efter ungefär halva stektiden och grilla det på andra sidan tills innertemperaturen är cirka 43 grader. Låt vila i cirka tre minuter och ta därefter ut stektermometern.
4. Ge sedan köttet ytterligare en ”kyss” på grillen. Tranchera direkt.
5. Peppra och skvätt på lite av saltet Sel de Guérande. Ringla över smält, hängmörat nötfett.
6. Servera med din favoritsallad!

Lämna recension