/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Recept: Köket.se
Oxfilé med ugnsrostad potatis och bearnaisesås4 portionerOXFILÈ800 g oxfiléSmör till stekning2 klyftor vitlök2 kvistar rosmarinSaltPepparBEARNAISESÅS500 g smör2 klyftor vitlök1 dl vatten2 msk vitvinsvinäger2 schalottenlökar2 msk estragon (dragon i vinäger)5 äggulorSalt (efter smak)Peppar (efter smak)UGNSROSTAD POTATIS1 kg färskpotatis2 msk olivoljaFlingsaltHARICOT VERTS 150 g haricots vertsOlivolja till stekningFlingsalt
Gör så här: Bearnaisesås2. Skala och skär schalottenlöken och vitlöken fint.3. Koka vatten, vitvinsvinäger, lök, vitlök och estragon i ca 5 minuter. Sila och låt svalna.4. Vispa äggulorna och estragonreduktionen till ett vitt luftigt skum över vattenbad.5. Tillsätt smöret (ta inte med bottensatsen, då blir det för salt) i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.Ugnsrostad potatis7. Skölj och dela potatisen. Lägg potatisen i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Tillaga mitt i ugnen i 20-30 minuter eller tills potatisen har fått fin färg och blivit mjuk. Strö över flingsalt när potatisen är färdig.Oxfilé9. Ta fram oxfilén ur kylen ca 1 h innan den ska tillagas. Torka av oxfilén med hushållspapper.10. Värm upp din CTX stekpanna med smör och lägg i oxfilén. Lägg i rosmarin och vitlöksklyftor. Stek oxfilén på hög värme, tills den har fått fin färg runtom. Salta och peppra efter smak.11. Lägg oxfilén i en ugnssäker form och tillaga i ugnen tills den har en innertemperatur på mellan 50 och 60 grader. Låt köttet sedan vila i folie en stund innan du skivar upp det.Haricots verts13. Servera gärna allt fint tillsammans i din CTX stekpanna. Smaklig måltid!

Oxfilé med ugnsrostad potatis och bearnaisesås

Oxfilé med ugnsrostad potatis och bearnaisesås
Ingredienser
4 portioner

OXFILÈ
800 g oxfilé
Smör till stekning
2 klyftor vitlök
2 kvistar rosmarin
Salt
Peppar

BEARNAISESÅS
500 g smör
2 klyftor vitlök
1 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
2 schalottenlökar
2 msk estragon (dragon i vinäger)
5 äggulor
Salt (efter smak)
Peppar (efter smak)

UGNSROSTAD POTATIS
1 kg färskpotatis
2 msk olivolja
Flingsalt

HARICOT VERTS
150 g haricots verts
Olivolja till stekning
Flingsalt

Gör så här:

Bearnaisesås
1. Smält smöret till din bearnaisesås.
2. Skala och skär schalottenlöken och vitlöken fint.
3. Koka vatten, vitvinsvinäger, lök, vitlök och estragon i ca 5 minuter. Sila och låt svalna.
4. Vispa äggulorna och estragonreduktionen till ett vitt luftigt skum över vattenbad.
5. Tillsätt smöret (ta inte med bottensatsen, då blir det för salt) i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.
Ugnsrostad potatis
6. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Skölj och dela potatisen. Lägg potatisen i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Tillaga mitt i ugnen i 20-30 minuter eller tills potatisen har fått fin färg och blivit mjuk. Strö över flingsalt när potatisen är färdig.
Oxfilé
8. Sätt ugnen på 120 grader.
9. Ta fram oxfilén ur kylen ca 1 h innan den ska tillagas. Torka av oxfilén med hushållspapper.
10. Värm upp din CTX stekpanna med smör och lägg i oxfilén. Lägg i rosmarin och vitlöksklyftor. Stek oxfilén på hög värme, tills den har fått fin färg runtom. Salta och peppra efter smak.
11. Lägg oxfilén i en ugnssäker form och tillaga i ugnen tills den har en innertemperatur på mellan 50 och 60 grader. Låt köttet sedan vila i folie en stund innan du skivar upp det.
Haricots verts
12. Stek haricots verts i olivolja tills de fått lite färg. Smaka av med flingsalt.
13. Servera gärna allt fint tillsammans i din CTX stekpanna. Smaklig måltid!
Recept: Köket.se

Lämna recension