/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Rostad ciabatta med kantarell och vitlökssmörCIABATTA10 g jäst (färsk)2 dl fingerljummet vatten2 dl vetemjöl special (ca 600 g)½ msk olivoljaEn nypa saltTOPPING10 kantareller2 skogschampinjoner3 msk smör2 msk parmigiano-reggiano2 msk persilja1st vitlöksklyftaSalt och peppar
Gör så här1. Blanda jäst, olja och vatten i en bunke. Rör runt tills jästen har löst upp sig och häll sedan i mjöl och salt. Arbeta degen i ca 15 minuter. Låt degen ligga i en bunke och täck med en fuktig trasa och låt jäsa i en timme.2. Lägg ut vetemjöl på bänken och häll av sedan degen till bänken. Skär upp degen i olika bitar och lägg på en plåt för att ytterligare jäsa i en timme. Sätt på ugnen på 220° C och pensla vatten och olja över degen. Låt degen sitta i ca 15 minuter eller tills den är färdig beroende på storlek på brödet.3. Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat.4. Blanda 2 msk smör med 1 msk persilja och 2 msk finriven parmigiano-reggiano samt 1 st finhackad vitlöksklyfta i en skål. Tillsätt salt och peppar efter smak.5. Tvätta kantarellerna och skogschampinjonerna, detta bör göras med en pensel.6. Värm upp en stekpanna på medelvärme. Lägg 1 msk smör i stekpannan och lägg ner all svamp i stekpannan. Salta och peppra efter smak och stek svampen tills den fått en härlig färg och minskat i storlek.7. Dela ciabattabrödet på längden och rosta brödet i en torr stekpanna på medelvärme. När brödet är rostat, bre på vitlöks- och persiljesmöret på brödet och lägg ner dem i pannan tills smöret smällt.8. Lägg ciabattabrödet på en tallrik och lägg svampen på mackan med en nypa persilja över. Servera!

Rostad ciabatta med kantarell och vitlökssmör

Ingredienser
CIABATTA
10 g jäst (färsk)
2 dl fingerljummet vatten
2 dl vetemjöl special (ca 600 g)
½ msk olivolja
En nypa salt

TOPPING
10 kantareller
2 skogschampinjoner
3 msk smör
2 msk parmigiano-reggiano
2 msk persilja
1st vitlöksklyfta
Salt och peppar

Gör så här

1. Blanda jäst, olja och vatten i en bunke. Rör runt tills jästen har löst upp sig och häll sedan i mjöl och salt. Arbeta degen i ca 15 minuter. Låt degen ligga i en bunke och täck med en fuktig trasa och låt jäsa i en timme.
2. Lägg ut vetemjöl på bänken och häll av sedan degen till bänken. Skär upp degen i olika bitar och lägg på en plåt för att ytterligare jäsa i en timme. Sätt på ugnen på 220° C och pensla vatten och olja över degen. Låt degen sitta i ca 15 minuter eller tills den är färdig beroende på storlek på brödet.
3. Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat.
4. Blanda 2 msk smör med 1 msk persilja och 2 msk finriven parmigiano-reggiano samt 1 st finhackad vitlöksklyfta i en skål. Tillsätt salt och peppar efter smak.
5. Tvätta kantarellerna och skogschampinjonerna, detta bör göras med en pensel.
6. Värm upp en stekpanna på medelvärme. Lägg 1 msk smör i stekpannan och lägg ner all svamp i stekpannan. Salta och peppra efter smak och stek svampen tills den fått en härlig färg och minskat i storlek.
7. Dela ciabattabrödet på längden och rosta brödet i en torr stekpanna på medelvärme. När brödet är rostat, bre på vitlöks- och persiljesmöret på brödet och lägg ner dem i pannan tills smöret smällt.
8. Lägg ciabattabrödet på en tallrik och lägg svampen på mackan med en nypa persilja över. Servera!

Lämna recension