Foto: Thomas Hjertén
Focaccia med tomater & oregano500 g kokt skalad potatisCa 8 dl vetemjöl special4 msk olivolja7 g torrjäst2 ägg1 tsk salt1-2 tsk torkad oreganoGARNERING¼–1 dl olivolja20 cocktailtomater2 msk färsk, hackad oregano Flingsalt
Gör så här1.2.3.4.

Focaccia med tomater & oregano

Focaccia med tomater & oregano
Ingredienser
500 g kokt skalad potatis
Ca 8 dl vetemjöl special
4 msk olivolja
7 g torrjäst
2 ägg
1 tsk salt
1-2 tsk torkad oregano
GARNERING
¼–1 dl olivolja
20 cocktailtomater
2 msk färsk, hackad oregano
Flingsalt

Gör så här

1. Mosa den kokta potatisen med en gaffel. Blanda den med mjöl, olja, jäst, ägg, salt och oregano i en köksassistentsskål. Blanda försiktigt ihop ingredienserna och kör sedan på högre hastighet till en slät deg.
2. Dela degen i två delar. Tryck ner dem i varsin smord springform, ca 20 cm i diameter. Låt degarna jäsa under bakduk i ca 3 tim. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Pensla degarna med olivolja. Tryck ner halverade tomater, strö över hackad oregano och flingsalt.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 30 min. Täck eventuellt över dem i slutet av gräddningstiden med aluminiumfolie. Bröden serveras med fördel ljumma, men de är lika goda kalla.
Foto: Thomas Hjertén
Hemmagjord pasta
Hemmagjord pasta
Lättlagat grytbröd
Lättlagat grytbröd
Bruschetta med vispad fetaost
Bruschetta med vispad fetaost
Pizza med ruccola, pesto och pinjenötter
Pizza med ruccola, pesto och pinjenötter

Lämna recension