Villkor

Plating med Poon - 4 snygga uppläggningar

Av | 14 april 2022
/link/d08ed60073ea4674bddb8ec9223cb6cf.aspx

Vill du bli bättre på att lägga upp maten snyggt på tallriken? Låt dig inspireras av Filip Poons kreativa knep! Här visar han fyra olika sätt att lägga upp en och samma rätt.

Filip Poon är matinspiratör och lägger alltid kärlek på sina uppläggningar. Han ser "plating" som ett sätt uttrycka sin konstnärliga ådra och brukar alltid tänka på att lägga upp maten i olika dimensioner.

- Höjd är ett sätt att skapa intresse. Du vill inte att rätten ska ligga platt på tallriken. Ju fler lager, desto mer intresserat blir ögat, menar Filip.

Rätten som Filip har lagat och ska lägga upp på fyra olika sätt är stekt röding med grön puré och sauterade grönsaker. Han har även förberett garnering i olika färger och former, allt ifrån färska örter och kryddkrasse till tunt skivade grönsaker. 

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies