Villkor

Swedish Grace - mixa och (miss)matcha

Av | 13 juni 2022

Den ikoniska servisen Swedish Grace från Rörstrand har i nästan 100 år prytt svenska dukade bord såväl till vardags som till fest. I dag finns den i en mängd vackra färger som kan kombineras i oändligheter. Så här kan du på ett kreativt sätt mixa olika Swedish Grace-nyanser för att skapa nya vackra dukningar hemma!

Rörstrands klassiska och över generationer älskade servis Swedish Grace, vars mönster på ett elegant vis förmedlar känslan av vajande veteax i sommarvinden, formgavs av Louise Adelborg och premiärvisades på Stockholmsutställningen 1930. Vid lanseringen, under den tid som beskrivs som startskottet för den svenska funktionalismen, gick serien under namnet Nationalservisen. I dag är Swedish Grace en svensk designikon som pryder vart och vartannat svenskt dukat bord såväl till vardags som till fest.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies