Villkor

Swedish Grace

Swedish Grace Serien är onekligen en porslinsklassiker och finns idag i många hem i både Sverige och runt om i världen. Serien lanserades först under namnet Nationalservisen 1930. Nationalservisen var en servis i klarvitt, dekorerad med en stilren guldkant. 2001 fick servisen det namn som den går under idag – Swedish Grace.

Louise Adelborg

Porslinsserien skapades av Louise Adelborg som arbetade som på Rörstrand från 1915–1971. Louise Adelborg utbildade sig med inriktning på mönsterritning vid Högre konstindustriella skolan 1906–1909 och började frilansa som dekorformgivare för Rörstrand några år efter det.

Adelborg hade även ett stort intresse för broderi och arbetade ideellt med att ta fram textilier för kyrkan. Kanske kan man också ana hennes intresse för broderi i hennes formgivande av porslin. Porslinsserien som är en av hennes mest uppskattade serviser har ett vackert reliefmönster, något som också återfinns inom hennes textilkonst.

Louise Adelborg går under namnet ”Rörstrands grand old lady” och det med all rätt efter hennes många år på Rörstrand med många uppskattade formgivningar bakom sig.

Naturen som inspiration

Mönsterstrukturen är inspirerad av veteax. Naturen var överlag en väldigt stor inspirationskälla för Adelborg när hon skapade. Förutom att spegla naturens skönhet har porslinsserien också en klassisk skandinavisk design på så sätt att den är avskalad och enkel. Med Adelborgs populära serie får du en elegant design med mycket tanke och känsla bakom.

Olika färger och delar

Porslinsserien har idag kvar samma grunddesign som 1930 då den kallades Nationalservisen, men har också hunnit utvecklas en hel del sedan dess.

Olika färger

Porslinsserien finns i flera olika färger som kan vara fina både att duka med var för sig och tillsammans.

Porslinsserien finns idag i färgerna:

  • Swedish Grace Snö (vit)
  • Swedish Grace Is (ljusblå)
  • Swedish Grace Ros (rosa)
  • Swedish Grace Sten (grå)
  • Swedish Grace Äng (ljusgrön)
  • Swedish Grace Midnatt (blå)

Olika delar

Det har också tillkommit flera olika delar sedan servisen först togs fram. Idag finns servisen bland annat i delarna tallrik, djup tallrik, assiett, uppläggningsfat, kaffekopp, tekopp, mugg utan öra, äggkopp, kakfat, såskanna och mjölkkanna i serien. Det finns med andra ord delar för alla tillfällen som passar lika bra till vardag som fest. Att porslinet tål diskmaskin och mikrovågsugn gör att det platsar in som en vardagsfavorit hos många.

Swedish Grace Winter

Winter är det perfekta alternativet till julbordet och glöggen. Winter pryds av en design fylld av granbarr, mistlar och snöflingor och finns i bland annat tallrikar, skålar och glöggmuggar. Designen är skapad av Katarina Brieditis. Det är lika vackert att duka hela bordet med Winter som att enbart byta ut några assietter till den kanske annars hela servisen med glaseringen Snö för att förändra dukningens känsla.

Swedish Grace Gala

Gala togs fram i samband med seriens 90-årsjubileum. Serien är med sin eleganta guldkant inspirerad av Nationalservisen och en fantastisk hyllning till den porslinsserie som är lika uppskattad idag som för 90 år sedan. Genom att köpa delar ur serien kan du vara nästan säker på att du har investerat i något som kommer att uppskattas av flera generationer framåt.

Swedish Grace | Louise Adelborg mästerverk i porslin Swedish Grace | Louise Adelborg mästerverk i porslin

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies