Villkor

Swedish Grace Gala

Av | 18 december 2019

Att överleva i en värld där modet förändras år till år kan vara svårt. Men att under 90 år både hunnit bli folkkär och uppskattad av en yngre stilmedveten generation är ett rent konststycke. Vad Rörstrands grand old lady Louise Adelborg formgav till Stockholmsutställningen 1930 var inte bara en servis för hela svenska folket, utan för generationer framåt. Under namnet Nationalservisen och senare Swedish Grace, blev den en av svensk designhistorias mest tidlösa ikoner. Nu fyller den 90 år och lusten att förnya sig och föra arvet vidare känner ingen mättnad. Nu vill vi presentera Rörstrands nya serie Swedish Grace Gala, en hyllningsservis till minne av Louise Adelborg. Varje del har en enkel men stilig förgylld kant inglaserad, vilket gör den hållbar och att den tål diskmaskin.

Det är fängslande hur Nationalservisens anda lever kvar även decennier efter skaparen Louise Adelborgs bortgång. Arvet har fortsatt vidare via Pia Törnell och Margot Barolo, två väldigt uppskattade formgivare. Några av Pia Törnells verk för Swedish Grace är kaffekoppar, muggar, skålar och bringare. Margot Barolo i sin tur är skaparen av bland annat tekannan och ugnsformen. Deras arbeten inger en stark känsla av att Louise´s prägel i konstens historia lever kvar. Oavsett om det är till födelsedagsfikat eller finmiddagen går en dukning från Swedish Grace alltid hem och ger dukningen det där lilla extra med sin tidlösa och i särklass karaktäristiska design.

PRODUKTER

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies