/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Rörstrand

Vackra serviser av hög kvalitet har Rörstrand producerat i snart 300 år. Med klassiska designserier som Swedish Grace och Mon Amie är de än i dag högaktuella med sin hållbara design. Rörstrand är den näst äldsta porslinstillverkaren i hela Europa och startade år 1726.
Rörstrand
Rörstrand
På lager
Varemerke

    A

  • B

Kategori
Designer
Materiale
Farge
Pris
kr
kr
335 produkter
40 av 335 produkter

Rörstrand porslin

Vill man se en del av Rörstrands historia åker man till Lidköping och besöker Rörstrands museum som invigdes 1970 av kungen. Där kan man beskåda en samling på 15 000 föremål från Rörstrand genom tiderna.

Rörstrand Swedish Grace

I 90 år har Rörstrand tillverkat designklassikern Swedish Grace, den mest omtyckta serien från Rörstrand av dem alla. För att fira den populära seriens 90 års dag lanserade Rörstrand en ny tappning av serien med guldkant designad av Louise Adelborg, Swedish Grace Gala.

Vilka färger finns Swedish Grace i?

  • Snö
  • Is
  • Äng
  • Ros
  • Sten
  • Midnatt
  • Dimma
är de färger som Swedish Grace finns i.

Rörstrands formgivare

En av Rörstrands kanske mest kända formgivare är Marianne Westman, även kallad porslinsmamman. Hon har designat den klassiska serien Mon Amie på 50-talet, hennes första design som även blev hennes mästerverk. En annan välkänd formgivare är Hertha Bengtson som är skapare av Blå eld. Ett spännande samarbete med svenska modeföretaget Filippa K blev ett lyckat samarbete som tog fram nyskapande design år 2003 som än idag är populära.

Rörstrand Mon Amie

En sagolik start på designkarriären fick Marianne Westman när hon en midsommar målade av en blomma som kom att bli Rörstrands största designklassiker genom tiderna. Mon Amie lanserades efter Mariannes examen på konstfack år 1952. För att hylla designserien uppdaterades den år 2008.

Ostindia

En porslinsskärva blev resultatet av porslinsserien Ostindia, som blivit framröstad till århundradets servis. Året var 1745 då ett skepp förliste precis utanför Göteborg som var på väg hem till Kina. En liten porslinsskärva från en tallrik (bland annat) bärgades och den lilla skärvan hamnade hos Rörstrand. Åren gick och 1932 hittades skärvan från Kina av frun till dåvarande chef på Rörstrand, Knut Almström. Frun tyckte skärvan var vacker och sa till hennes man Knut att han bör göra något med den. Den klassiska porslinsserien Ostindia var född och här för att stanna.

Hur rengör man porslin?

Ett tips är att använda spolglans medel i diskmaskinen när du diskar ditt porslin. Resultatet av det är en blankare yta som skyddar och minskar risk för repor och nötskador. Tänk även på att lyfta in tallrikarna när du staplar dem i skåp och inte skjuta in dem mot varandra. För att undvika fula märken från bestick rekommenderar Rörstrand att använda spolglans i diskmaskinen samt att man kan testa att putsa tallrikarna med Universal Allrengöring för att få bort svarta streck.

Porslin i mikrovågsugn

Du kan använda porslin från Rörstrand i mikrovågsugn om de inte har någon metalldekor på sig.

Porslin i ugn

Upp till 250 grader kan du kan ha fältasporslin och stengods i ugn. Tänk på att inte ställa in i ugnen direkt från kylskåpet eller frysen, då det kan spricka på grund utav för stora temperaturväxlingar.

Rörstrands serviser