Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Godare öl med rätt glas

Godare öl med rätt glas

Välj rätt glas för din öl så att du får den bästa smakupplevelsen! Nedan ger vi dig några enkla tips för när du ska välja ölglas. Både storlek som utseende är viktigt på glaset, många sorters öl är förknippade med olika sorters glas.

En Ale bör till exempel serveras i ett stort pintglas, medan den ljusare pilsnern bör serveras i ett något tunnare men högre glas. En annan sak som gör att ölen smakar bra är att du faktiskt gillar det glas du dricker ur, utseendet på glaset har betydelse för hela smakupplevelsen. 

VILKET GLAS SKA JAG VÄLJA?

VETEÖL

Det traditionella veteölglaset är avlångt och går från smalt i botten till brett i öppningen. Allt för att smaken ska kunna upplevas med både näsa och mun.


LAGER/PILSNER

En pilsner dricks bäst i ett högt och smalt glas som ger ölet den majestätiska skumkrona som det förtjänar. Om glaset sedan är på en liten fot eller helt rakt är mer en smaksak.

STOUT

Ett kupat glas likt en konjakskupa är perfekt att servera smakrika ölsorter i. Den unika formen tillåter dig att ”snurra” din öl för att få fram alla smaker tydligare.

INDIA PALE ALE

IPA kan drickas i en kupa men gör sig allra bäst i ett speciellt IPA-glas. Glaset är designat för att lyfta smakerna, bevara ett fluffigt skum och ge en behaglig öppning så att öldrickaren kan njuta av varje klunk.

Produkter

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies