/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Godare öl med rätt glas

Välj rätt ölglas. Tips på vad du bör tänka på när du ska välja ölglas
Godare öl med rätt glas
Godare öl med rätt glas
Välj rätt glas för din öl så att du får den bästa smakupplevelsen! Nedan ger vi dig några enkla tips för när du ska välja ölglas. Både storlek som utseende är viktigt på glaset, många sorters öl är förknippade med olika sorters glas.
En Ale bör till exempel serveras i ett stort pintglas, medan den ljusare pilsnern bör serveras i ett något tunnare men högre glas. En annan sak som gör att ölen smakar bra är att du faktiskt gillar det glas du dricker ur, utseendet på glaset har betydelse för hela smakupplevelsen. 
Godare öl med rätt glas

Vilket glas ska jag välja?

Stout

Ett kupat glas likt en konjakskupa är perfekt att servera smakrika ölsorter i. Den unika formen tillåter dig att ”snurra” din öl för att få fram alla smaker tydligare.

India Pale Ale (IPA)

IPA kan drickas i en kupa men gör sig allra bäst i ett speciellt IPA-glas. Glaset är designat för att lyfta smakerna, bevara ett fluffigt skum och ge en behaglig öppning så att öldrickaren kan njuta av varje klunk.

Ale

Ett aleglas har gärna fot, antingen rakt eller lite svängt med kupad kant. För att ölen ska bevara kylan, skummet och doften så är det bra om glaset inte är för stort, 30 till 40 cl är lagom.

Lager/Pilsner

En pilsner dricks bäst i ett högt och smalt glas som ger ölet den majestätiska skumkrona som det förtjänar. Om glaset sedan är på en liten fot eller helt rakt är mer en smaksak.

Veteöl

Det traditionella veteölglaset är avlångt och går från smalt i botten till brett i öppningen. Allt för att smaken ska kunna upplevas med både näsa och mun.
Finns i lager
Varumärke

    K

Kategori
Material
Färg
Pris
kr
kr
112 produkter
40 av 112 produkter