Ingredienser
ca 2-4 portioner
Pannkakor
2 ½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk strösocker
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 tsk malen kanel
½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ½ dl filmjölk
½ dl raps- eller solrosolja
1 ägg, delat i gula och vita
smör till stekning
Topping
ca 225 g björnbär
1- 2 bananer, skivade
1 ½ dl pekannötter
lönnsirap
Instruktioner
Rör ihop de torra ingredienserna. Blanda med filmjölk, olja och äggula och vispa till en slät smet. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner i smeten.
Värm en stekpanna med lite smör. Häll ½–1 dl smet i pannan. Tänk på att inte ha för het panna.
Vänd pannkakorna när det bildas bubblor på ovansidan.
Servera med björnbär, bananskivor, pekannötter och ringla över rikligt med lönnsirap.
Lämna recension
Amerikanska grahamspannkakor med björnbär, banan och pekannötter
ca 2-4 portioner
Pannkakor
2 ½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk strösocker
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 tsk malen kanel
½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ½ dl filmjölk
½ dl raps- eller solrosolja
1 ägg, delat i gula och vita
smör till stekning
Topping
ca 225 g björnbär
1- 2 bananer, skivade
1 ½ dl pekannötter
lönnsirap