/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Amerikanska grahamspannkakor med björnbär, banan och pekannötterTill ca 2-4 portionerPANNKAKOR2 ½ dl vetemjöl1 dl grahamsmjöl1 msk strösocker1 tsk bakpulver½ tsk bikarbonat1 tsk malen kanel½ tsk vaniljsocker1 krm salt3 ½ dl filmjölk½ dl raps- eller solrosolja1 ägg, delat i gula och vitaSmör till stekning
Gör så här1. Rör ihop de torra ingredienserna.2. Blanda med filmjölk, olja och äggula och vispa till en slät smet.3. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner i smeten.4. Värm en stekpanna med lite smör. Häll ½–1 dl smet i pannan. Tänk på att inte ha för het panna. Vänd pannkakorna när det bildas bubblor på ovansidan.5. Servera med björnbär, bananskivor, pekannötter och ringla över rikligt med lönnsirap.

Amerikanska grahamspannkakor med björnbär, banan och pekannötter

Amerikanska grahamspannkakor
Ingredienser
Till ca 2-4 portioner

PANNKAKOR
2 ½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk strösocker
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 tsk malen kanel
½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ½ dl filmjölk
½ dl raps- eller solrosolja
1 ägg, delat i gula och vita
Smör till stekning

Gör så här

1. Rör ihop de torra ingredienserna.
2. Blanda med filmjölk, olja och äggula och vispa till en slät smet.
3. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner i smeten.
4. Värm en stekpanna med lite smör. Häll ½–1 dl smet i pannan. Tänk på att inte ha för het panna. Vänd pannkakorna när det bildas bubblor på ovansidan.
5. Servera med björnbär, bananskivor, pekannötter och ringla över rikligt med lönnsirap.

Lämna recension