Villkor

Chocolate chip cookies

0 stjärnor
Recept: Emma Brink Rask

Ingredienser

30 cookies

200 g vetemjöl (3,3 dl)

1 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

115 g rumstempererat smör

90 g strösocker (1 dl)

100 g farinsocker (1,25 dl)

1 ägg

1 tsk vaniljpulver

200 g chokladknappar

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

2. Blanda samman mjöl, bikarbonat och salt i en bunke och ställ åt sidan.

3. Rör samman smör, strösocker, farinsocker och vaniljpulver tills det blir krämigt.

4. Rör ner ägget och till sist mjölet.

5. Blanda ner chokladknapparna, spara några att trycka ner på kakorna.

6. Klicka ut degen på bakplåtspapper på plåt. Ca 30 kakor ska det bli.

7. Grädda i 10-12 minuter tills de fått fin färg men ännu är mjuka. Ta ut dem. Strö över lite flingsalt. Låt dem svalan på plåten. 

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Chocolate chip cookies

30 cookies

200 g vetemjöl (3,3 dl)

1 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

115 g rumstempererat smör

90 g strösocker (1 dl)

100 g farinsocker (1,25 dl)

1 ägg

1 tsk vaniljpulver

200 g chokladknappar

/globalassets/inspiration/artiklar/2022/probaker/cookies-4-2.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies