/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Foto: Thomas Hjertén
Chokladtryffelbiskvier 24stBOTTNAR150 g mandelmassa1/2 äggvitaFYLLNING150 g mörk choklad2 msk smör4 msk vispgräddeEv. en skvätt konjak, whisky eller romGARNERING150 g mörk choklad1/2 msk olja
Gör så härBottnar1. Sätt ugnen på 150 grader. Riv mandelmassan och blanda den med äggvitan.2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Rulla små bollar av smeten och platta ut dem till små rundlar, 2–3 cm i diameter, på plåten.3. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 12 min. Lossa dem från plåten medan de är varma. Låt dem kallna med bottensidan upp.Fyllning4. Smält chokladen över vattenbad.5. Koka upp smör och grädde i en kastrull. Häll detta under kraftig vispning i chokladen. Tillsätt eventuellt konjak, whisky eller rom. Men det går lika bra att utesluta det. Låt tryffelsmeten stå och svalna så att den blir fast.6. Bred fyllningen toppigt på bottnarnas undersida. Ställ dem kallt i kylskåp i minst 1 tim.Garnering7. Smält chokladen och oljan över vattenbad. Doppa hastigt de kalla kakorna i chokladen så att tryffeln täcks. Förvara biskvierna kallt.Den läckra kombinationen med mandelmassa och chokladtryffel är som en skänk från ovan. Gör dem extra små – så får man ta två!

Chokladtryffelbiskvier 24st

Chokladtryffelbiskvier 24st
Ingredienser
BOTTNAR
150 g mandelmassa
1/2 äggvita

FYLLNING
150 g mörk choklad
2 msk smör
4 msk vispgrädde
Ev. en skvätt konjak, whisky eller rom

GARNERING
150 g mörk choklad
1/2 msk olja

Gör så här

Bottnar
1. Sätt ugnen på 150 grader. Riv mandelmassan och blanda den med äggvitan.
2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Rulla små bollar av smeten och platta ut dem till små rundlar, 2–3 cm i diameter, på plåten.
3. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 12 min. Lossa dem från plåten medan de är varma. Låt dem kallna med bottensidan upp.
Fyllning
4. Smält chokladen över vattenbad.
5. Koka upp smör och grädde i en kastrull. Häll detta under kraftig vispning i chokladen. Tillsätt eventuellt konjak, whisky eller rom. Men det går lika bra att utesluta det. Låt tryffelsmeten stå och svalna så att den blir fast.
6. Bred fyllningen toppigt på bottnarnas undersida. Ställ dem kallt i kylskåp i minst 1 tim.
Garnering
7. Smält chokladen och oljan över vattenbad. Doppa hastigt de kalla kakorna i chokladen så att tryffeln täcks. Förvara biskvierna kallt.
Den läckra kombinationen med mandelmassa och chokladtryffel är som en skänk från ovan. Gör dem extra små – så får man ta två!
Foto: Thomas Hjertén

Lämna recension