/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

WienernougatReceptet ger ca 30 bitar wienernougat125 g mandelspån250 g nougat200 g mjölkchoklad100 g mörk choklad
Gör såhär1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut mandelspånen på plåten och rosta i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg. Låt svalna.2. Ha ner nougat och båda chokladsorterna (grovhackade om du inte använder knappar) i en värmetålig skål. Smält ihop över ett vattenbad.3. Ta bort bunken från värmen, häll ner mandelspånen och rör om tills alla mandelspån är täcka i choklad.4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med silikonbalkar formade som en rektangel med måtten 15×30 eller fodra en form på ca 20×20 cm med bakplåtspapper.5. Häll upp och bre ut wienernougatsmeten i formen. Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 1 timme.6. Skär upp i bitar och servera direkt eller förvara i lufttät burk i kylskåpet.

Wienernougat

Ingredienser
Receptet ger ca 30 bitar wienernougat

125 g mandelspån
250 g nougat
200 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut mandelspånen på plåten och rosta i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg. Låt svalna.
2. Ha ner nougat och båda chokladsorterna (grovhackade om du inte använder knappar) i en värmetålig skål. Smält ihop över ett vattenbad.
3. Ta bort bunken från värmen, häll ner mandelspånen och rör om tills alla mandelspån är täcka i choklad.
4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med silikonbalkar formade som en rektangel med måtten 15×30 eller fodra en form på ca 20×20 cm med bakplåtspapper.
5. Häll upp och bre ut wienernougatsmeten i formen. Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 1 timme.
6. Skär upp i bitar och servera direkt eller förvara i lufttät burk i kylskåpet.

Lämna recension