Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

WienernougatReceptet ger ca 30 bitar wienernougat125 g mandelspån250 g nougat200 g mjölkchoklad100 g mörk choklad
Gör såhär1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut mandelspånen på plåten och rosta i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg. Låt svalna.2. Ha ner nougat och båda chokladsorterna (grovhackade om du inte använder knappar) i en värmetålig skål. Smält ihop över ett vattenbad.3. Ta bort bunken från värmen, häll ner mandelspånen och rör om tills alla mandelspån är täcka i choklad.4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med silikonbalkar formade som en rektangel med måtten 15×30 eller fodra en form på ca 20×20 cm med bakplåtspapper.5. Häll upp och bre ut wienernougatsmeten i formen. Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 1 timme.6. Skär upp i bitar och servera direkt eller förvara i lufttät burk i kylskåpet.

Wienernougat

Dessa läckra wienernougatbitar är en perfekt kombination av söt choklad, krispiga mandelspån och fyllig nougat. Ett enkelt recept som ger dig en smakrik, hemgjord godbit som passar perfekt som julgodis eller som en lyxig efterrätt. Följ stegen för att skapa dessa dekadenta bilar som smälter i munnen!
Image
Ingredienser
Receptet ger ca 30 bitar wienernougat

125 g mandelspån
250 g nougat
200 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut mandelspånen på plåten och rosta i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg. Låt svalna.
2. Ha ner nougat och båda chokladsorterna (grovhackade om du inte använder knappar) i en värmetålig skål. Smält ihop över ett vattenbad.
3. Ta bort bunken från värmen, häll ner mandelspånen och rör om tills alla mandelspån är täcka i choklad.
4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med silikonbalkar formade som en rektangel med måtten 15×30 eller fodra en form på ca 20×20 cm med bakplåtspapper.
5. Häll upp och bre ut wienernougatsmeten i formen. Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 1 timme.
6. Skär upp i bitar och servera direkt eller förvara i lufttät burk i kylskåpet.