Villkor

Citron- och vitchokladmousse med honungsbakad rabarber

0 stjärnor
Recept: Sofia Henriksson

Ingredienser

4 portioner

Honungsbakad rabarber
4 st rabarberstjälkar
1 st citron, saften
1/2 dl strösocker
1/2 dl honung
Salt

Citron- och vit chokladmousse
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 nypa salt
1 msk citronsaft
1/2 dl rostad mandel
1 knippe myntablad

Dela rabarbern i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och häll över citron, strösocker, honung och en liten nypa salt. Ställ in i ugnen 175 grader i cirka 30 minuter tills de blivit mjuka. Vispa under tiden philadelphiaosten, smält den vita chokladen och vänd ner. Vispa upp vispgrädden och vänd samman smeterna. Tillsätt citronsaften. Lägg sedan upp rabarber och toppa med moussen och nötter. Garnera med ett blad mynta på toppen!

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Citron- och vitchokladmousse med honungsbakad rabarber

4 portioner

Honungsbakad rabarber
4 st rabarberstjälkar
1 st citron, saften
1/2 dl strösocker
1/2 dl honung
Salt

Citron- och vit chokladmousse
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 nypa salt
1 msk citronsaft
1/2 dl rostad mandel
1 knippe myntablad

/globalassets/inspiration/cerverat--klart/recept_citron_och_vit_chokladmousse_med_honungsbakade_rabarber.png

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies