Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Fänkål & Vit Sparris

Inga recensioner än
Recept: Glöd med Björn Frantzén

Ingredienser

Grillad Fänkål och Sparris:
1 stor Fänkål
8 vita sparrisar
2 msk kallpressad rapsolja

Fänkålssalt:
3 msk fänkålsfrön
1 dl grovt havssalt

Tillbehör:
50 g münsterost
1/2 gurka
50 g svarta vinbär
svartpeppar ur kvarn

Fänkål & Vit Sparris

Gör så här

Jobba i den här ordningen

Fänkålssalt:
Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna tills de doftar kraftigt, det tar någon minut. Mixa salt och fänkålsfrön i en matberedare eller med stavmixer till ett finfördelat salt.

Tillbehör:
Hyvla osten med en potatisskalare. Dela gurkan i två bitar och hyvla dem tunt med mandolin eller med en vass kniv. Krydda med lite av fänkålssaltet.

Grillad fänkål och sparris:
Grilla den hela fänkålen över kraftig glöd och under lock i cirka 20 minuter. Vänd den några gånger så att den blir jämnt grillad. Stick i den med en kniv för att känna om den är mjuk. Dra av det sotade lagret och skär fänkålen i klyftor. Krydda med fänkålssalt och lite olja.
Skala av det yttersta lagret på sparrisarnaoch skär av den grövsta biten nedtill. Pensla dem med olja och grilla över kraftig glöd i cirka 1 minut på varje sida. Krydda sparrisarna med fänkålssalt.

Servering:
Varva fänkål och sparris på en tallrik eller i en form. Toppa med münsterost, hyvlad gurka och vinbär. Krydda med svartpeppar och avsluta med att ringla över lite rapsolja.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Fänkål & Vit Sparris

Grillad Fänkål och Sparris:
1 stor Fänkål
8 vita sparrisar
2 msk kallpressad rapsolja

Fänkålssalt:
3 msk fänkålsfrön
1 dl grovt havssalt

Tillbehör:
50 g münsterost
1/2 gurka
50 g svarta vinbär
svartpeppar ur kvarn

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/matrecept/fankalsparris.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies