Ingredienser
Gunkanmaki med chilikrabba
10 st
1,5 dl sushiris
10 st gurka remsor
ca 1 dl krabbkött
4 msk majonnäs
1 msk sriracha chilisås
Toppa med chili
Norimaki med sparris, svamp och tamago
2 st
Ca 3 dl sushiris
2 st noriblad
4 st gröna sparrisar, blancherade
200 g svamp tex ostronskivling
3 ägg (1 msk dashimoto går att utesluta)
2 msk matolja
4 st rädisor
Inside out maki med skagen och gurka
2 st
Ca 3 dl sushiris
1 noriark, klippt på hälften
1 dl gurk julienne
1 dl skalade räkor
1 msk pepparrot
zest från 1 citron
2 msk hackad dill
½ dl majonnäs
2 msk rostade sesamfrön
Salt och peppar
Nigiri
ca 10 st
Ca 1,5 dl sushiris
150-200 g rå fisk eller grönsaker tex, röding, lax, gös, zucchini, gurka, svamp
Ca 1 msk wasabi eller pepparrot
Gunkanmaki med chilikrabba
1. Hyvla 8 st gurka remsor med hjälp av en skalare.
2. Gör risbollar om ca 15 g ris och fäst gurka remsorna
runt om.
3. Fyll dem med krabba och toppa med majonäs eller srirachachili majonäs och toppa med torkad eller färsk chili.
Norimaki med sparris, svamp och tamago
1. Blanda äggen i bunken med dashimoto eller bara lite salt. Stek på låg värme och rulla ihop omeletten.
2. Dela svampen och stek den.
3. Skär rädisorna tunt.
4. Lägg ett noriark på en sushimatta. fyll noriarket ¾ delar med ris och lägg på ingredienserna.
5. Rulla ihop och skär i 10-12 bitar toppa med rädisor
Inside out maki med skagen och gurka
1. Blanda ihop ingredienserna till skagenröran, räkor, dill, majonnäs, pepparrot och citronzest, salt och peppar.
2. Tryck ut sushiriset på ett halvt noriark och strö över rostade sesamfrön.
3. Vänd på nori arket så att riset ligger mot sushi mattan och lägg i lite av fyllningen.
4. Rulla ihop med hjälp av sushi mattan och skär 10 bitar.
Nigiri
1. Skär fisken mot lamellerna i skivor som blir ca 5 cm långa och 5 mm tjocka ca 15 g.
2. Gör riskuddar ca 15 g st av sushiriset.
3. Toppa risuddarna med wasabi och lägg på fisken, toppa eventuellt med lite salt, rom, teriyaki, hackad lök eller citronzest.
4. Grilla eller stek eller gärna grönsaker och toppa även dem.
5. Servera med soja.
Lämna recension
Norimaki, Nigiri, Inside out maki & Gunkan maki
Gunkanmaki med chilikrabba
10 st
1,5 dl sushiris
10 st gurka remsor
ca 1 dl krabbkött
4 msk majonnäs
1 msk sriracha chilisås
Toppa med chili
Norimaki med sparris, svamp och tamago
2 st
Ca 3 dl sushiris
2 st noriblad
4 st gröna sparrisar, blancherade
200 g svamp tex ostronskivling
3 ägg (1 msk dashimoto går att utesluta)
2 msk matolja
4 st rädisor
Inside out maki med skagen och gurka
2 st
Ca 3 dl sushiris
1 noriark, klippt på hälften
1 dl gurk julienne
1 dl skalade räkor
1 msk pepparrot
zest från 1 citron
2 msk hackad dill
½ dl majonnäs
2 msk rostade sesamfrön
Salt och peppar
Nigiri
ca 10 st
Ca 1,5 dl sushiris
150-200 g rå fisk eller grönsaker tex, röding, lax, gös, zucchini, gurka, svamp
Ca 1 msk wasabi eller pepparrot