Villkor

Norimaki, Nigiri, Inside out maki & Gunkan maki

0 stjärnor
Recept: Frida Ronge

Ingredienser

Gunkanmaki med chilikrabba
10 st
1,5 dl sushiris
10 st gurka remsor
ca 1 dl krabbkött
4 msk majonnäs
1 msk sriracha chilisås
Toppa med chili

Norimaki med sparris, svamp och tamago
2 st
Ca 3 dl sushiris
2 st noriblad
4 st gröna sparrisar, blancherade
200 g svamp tex ostronskivling
3 ägg (1 msk dashimoto går att utesluta)
2 msk matolja
4 st rädisor

Inside out maki med skagen och gurka
2 st
Ca 3 dl sushiris
1 noriark, klippt på hälften
1 dl gurk julienne
1 dl skalade räkor
1 msk pepparrot
zest från 1 citron
2 msk hackad dill
½ dl majonnäs
2 msk rostade sesamfrön
Salt och peppar

Nigiri
ca 10 st
Ca 1,5 dl sushiris
150-200 g rå fisk eller grönsaker tex, röding, lax, gös, zucchini, gurka, svamp
Ca 1 msk wasabi eller pepparrot

Gunkanmaki med chilikrabba

1. Hyvla 8 st gurka remsor med hjälp av en skalare.

2. Gör risbollar om ca 15 g ris och fäst gurka remsorna
runt om.

3. Fyll dem med krabba och toppa med majonäs eller srirachachili majonäs och toppa med torkad eller färsk chili.


Norimaki med sparris, svamp och tamago

1. Blanda äggen i bunken med dashimoto eller bara lite salt. Stek på låg värme och rulla ihop omeletten.
2. Dela svampen och stek den.

3. Skär rädisorna tunt.
4. Lägg ett noriark på en sushimatta. fyll noriarket ¾ delar med ris och lägg på ingredienserna.

5. Rulla ihop och skär i 10-12 bitar toppa med rädisor

 

Inside out maki med skagen och gurka

1. Blanda ihop ingredienserna till skagenröran, räkor, dill, majonnäs, pepparrot och citronzest, salt och peppar.
2. Tryck ut sushiriset på ett halvt noriark och strö över rostade sesamfrön.

3. Vänd på nori arket så att riset ligger mot sushi mattan och lägg i lite av fyllningen.

4. Rulla ihop med hjälp av sushi mattan och skär 10 bitar.


Nigiri

1. Skär fisken mot lamellerna i skivor som blir ca 5 cm långa och 5 mm tjocka ca 15 g.
2. Gör riskuddar ca 15 g st av sushiriset.

3. Toppa risuddarna med wasabi och lägg på fisken, toppa eventuellt med lite salt, rom, teriyaki, hackad lök eller citronzest.
4. Grilla eller stek eller gärna grönsaker och toppa även dem.
5. Servera med soja.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Norimaki, Nigiri, Inside out maki & Gunkan maki

Gunkanmaki med chilikrabba
10 st
1,5 dl sushiris
10 st gurka remsor
ca 1 dl krabbkött
4 msk majonnäs
1 msk sriracha chilisås
Toppa med chili

Norimaki med sparris, svamp och tamago
2 st
Ca 3 dl sushiris
2 st noriblad
4 st gröna sparrisar, blancherade
200 g svamp tex ostronskivling
3 ägg (1 msk dashimoto går att utesluta)
2 msk matolja
4 st rädisor

Inside out maki med skagen och gurka
2 st
Ca 3 dl sushiris
1 noriark, klippt på hälften
1 dl gurk julienne
1 dl skalade räkor
1 msk pepparrot
zest från 1 citron
2 msk hackad dill
½ dl majonnäs
2 msk rostade sesamfrön
Salt och peppar

Nigiri
ca 10 st
Ca 1,5 dl sushiris
150-200 g rå fisk eller grönsaker tex, röding, lax, gös, zucchini, gurka, svamp
Ca 1 msk wasabi eller pepparrot

/contentassets/e45b607a80f64f778216a4544d41c5e6/dscf5641.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies