/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Norimaki, Nigiri, Inside out maki & Gunkan makiGUNKANMAKI MED CHILIKRABBA 10 st1,5 dl sushiris10 st gurkremsorCa 1 dl krabbkött4 msk majonäs1 msk sriracha chilisås Toppa med chiliNORIMAKI MED SPARRIS, SVAMP OCH TAMAGO 2 stCa 3 dl sushiris2 st noriblad4 st gröna sparrisar, blancherade 200 g svamp t.ex. ostronskivling3 ägg 1 msk dashimoto (går att utesluta) 2 msk matolja4 st rädisorINSIDE OUT MAKI MED SKAGEN OCH GURKA 2 st Ca 3 dl sushiris 1 noriark, klippt på hälften1 dl gurk julienne1 dl skalade räkor1 msk pepparrotZest från 1 citron2 msk hackad dill ½ dl majonnäs2 msk rostade sesamfrönSalt och pepparNIGIRI ca 10 stCa 1,5 dl sushiris 150-200 g rå fisk eller grönsaker, tex röding, lax, gös, zucchini, gurka, svampCa 1 msk wasabi eller pepparrot
Gör så här Gunkanmaki med chilikrabba 2. Gör risbollar om ca 15 g ris och fäst gurka remsorna runt om.3. Fyll dem med krabba och toppa med majonäs eller srirachachili majonäs och toppa med torkad eller färsk chili.Norimaki med sparris, svamp och tamago 2. Dela svampen och stek den.3. Skär rädisorna tunt.4. Lägg ett noriark på en sushimatta. fyll noriarket ¾ delar med ris och lägg på ingredienserna.5. Rulla ihop och skär i 10-12 bitar toppa med rädisorInside out maki med skagen och gurka2. Tryck ut sushiriset på ett halvt noriark och strö över rostade sesamfrön.3. Vänd på nori arket så att riset ligger mot sushi mattan och lägg i lite av fyllningen.4. Rulla ihop med hjälp av sushi mattan och skär 10 bitar.Nigiri2. Gör riskuddar ca 15 g st av sushiriset.3. Toppa risuddarna med wasabi och lägg på fisken, toppa eventuellt med lite salt, rom, teriyaki, hackad lök eller citronzest.4. Grilla eller stek eller gärna grönsaker och toppa även dem.5. Servera med soja.

Norimaki, Nigiri, Inside out maki & Gunkan maki

Norimaki, Nigiri, Inside out maki & Gunkan maki
Ingredienser
GUNKANMAKI MED CHILIKRABBA 10 st
1,5 dl sushiris
10 st gurkremsor
Ca 1 dl krabbkött
4 msk majonäs
1 msk sriracha chilisås
Toppa med chili

NORIMAKI MED SPARRIS, SVAMP OCH TAMAGO 2 st
Ca 3 dl sushiris
2 st noriblad
4 st gröna sparrisar, blancherade
200 g svamp t.ex. ostronskivling
3 ägg
1 msk dashimoto (går att utesluta)
2 msk matolja
4 st rädisor

INSIDE OUT MAKI MED SKAGEN OCH GURKA 2 st
Ca 3 dl sushiris
1 noriark, klippt på hälften
1 dl gurk julienne
1 dl skalade räkor
1 msk pepparrot
Zest från 1 citron
2 msk hackad dill
½ dl majonnäs
2 msk rostade sesamfrön
Salt och peppar

NIGIRI ca 10 st
Ca 1,5 dl sushiris
150-200 g rå fisk eller grönsaker, tex röding, lax, gös, zucchini, gurka, svamp
Ca 1 msk wasabi eller pepparrot

Gör så här

Gunkanmaki med chilikrabba
1. Hyvla 8 st gurkremsor med hjälp av en skalare.
2. Gör risbollar om ca 15 g ris och fäst gurka remsorna
runt om.
3. Fyll dem med krabba och toppa med majonäs eller srirachachili majonäs och toppa med torkad eller färsk chili.
Norimaki med sparris, svamp och tamago
1. Blanda äggen i bunken med dashimoto eller bara lite salt. Stek på låg värme och rulla ihop omeletten.
2. Dela svampen och stek den.
3. Skär rädisorna tunt.
4. Lägg ett noriark på en sushimatta. fyll noriarket ¾ delar med ris och lägg på ingredienserna.
5. Rulla ihop och skär i 10-12 bitar toppa med rädisor
Inside out maki med skagen och gurka
1. Blanda ihop ingredienserna till skagenröran, räkor, dill, majonnäs, pepparrot och citronzest, salt och peppar.
2. Tryck ut sushiriset på ett halvt noriark och strö över rostade sesamfrön.
3. Vänd på nori arket så att riset ligger mot sushi mattan och lägg i lite av fyllningen.
4. Rulla ihop med hjälp av sushi mattan och skär 10 bitar.
Nigiri
1. Skär fisken mot lamellerna i skivor som blir ca 5 cm långa och 5 mm tjocka ca 15 g.
2. Gör riskuddar ca 15 g st av sushiriset.
3. Toppa risuddarna med wasabi och lägg på fisken, toppa eventuellt med lite salt, rom, teriyaki, hackad lök eller citronzest.
4. Grilla eller stek eller gärna grönsaker och toppa även dem.
5. Servera med soja.