/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Supersnabb kimchiFör 1 liter1 kg salladskål3/4 dl salt2 msk chilipeppar (i pulverform) 1 1/2 msk asiatisk fisksås2-3 vitlöksklyftor2 msk ingefära2 dl purjolök2 tsk strösocker
Gör så här1. Skär kålen i breda strimlor.2. Skölj kålen och lägg den i en större skål. Strö över saltet och blanda runt. Täck över med bakduk och låt stå cirka 4-5 timmar i rumstemperatur. Efter halva tiden kan du försiktigt röra runt lite igen.3. Skölj av kålen noga och låt den rinna av. Se till att krama ut allt vatten noga.4. Blanda chilipeppar, fisksås, vitlök, ingefära, purjolök och socker i en skål. Lägg i kålen och rör runt så att allt blandas redigt. Tillsätt mer socker eller salt om så önskas efter smak.5. Nu låter du din kimchin vila ett par timmar så smakerna hinner sätta sig. Servera och njut av den färsk!TIPS!

Supersnabb kimchi

Testa att laga en kryddig och hälsosam boost med supersnabb kimchi från oss på Cervera.
Denna smakrika och fermenterade koreanska rätt är inte bara enkelt att göra, utan tar också kort tid att förbereda. Kimchi är gjord av salladskål som fermenterats med en kombination av salt, chilipeppar, asiatisk fisksås och andra spännande smaker.
Servera den som ett smakrikt tillbehör till dina favoritasiatiska rätter eller som en hälsosam och kryddig tillsats till sallader och wraps.
Ge dig själv en smakupplevelse utöver det vanliga med denna snabba och smakrika kimchi från Cervera.
Kimchi
Ingredienser
För 1 liter

1 kg salladskål
3/4 dl salt
2 msk chilipeppar (i pulverform)
1 1/2 msk asiatisk fisksås
2-3 vitlöksklyftor
2 msk ingefära
2 dl purjolök
2 tsk strösocker

Gör så här

1. Skär kålen i breda strimlor.
2. Skölj kålen och lägg den i en större skål. Strö över saltet och blanda runt. Täck över med bakduk och låt stå cirka 4-5 timmar i rumstemperatur. Efter halva tiden kan du försiktigt röra runt lite igen.
3. Skölj av kålen noga och låt den rinna av. Se till att krama ut allt vatten noga.
4. Blanda chilipeppar, fisksås, vitlök, ingefära, purjolök och socker i en skål. Lägg i kålen och rör runt så att allt blandas redigt. Tillsätt mer socker eller salt om så önskas efter smak.
5. Nu låter du din kimchin vila ett par timmar så smakerna hinner sätta sig. Servera och njut av den färsk!
TIPS! Vill du ha ytterligare smakförhöjare kan du riva ned ca 10 cm rättika!

Lämna recension