/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Ramen4 portioner4 kycklingfiléer2 msk olja200 g ramennudlar1 l kycklingbuljong2 vitlöksklyftor8 citrongrässtjälkar4 salladslökar2 pak choi1 msk risvinäger2 msk tamarisojaSalt och pepparGARNERINGFärsk korianderRöd chili
Gör så här1. Sätt ugnen på 225°C.2. Lägg kycklingfiléerna på en oljesmord plåt. Salta och peppra efter smak. Behåll gärna skinnet på kycklingfiléerna för saftigheten och smakens skull. Tillaga cirka 15 minuter i ugnen. Låt kycklingfiléerna vila en liten stund så de svalnar en aning. Skiva dem sedan i tunna skivor.3. Tillaga nudlarna enligt instruktioner på förpackningen.4. Koka upp kycklingbuljong. Tillsätt vitlök som du pressat och citrongrässtjälkarna som du mosat en aning. Glöm dock inte att plocka ur stjälkarna innan du serverar din ramen. Låt alltsammans koka cirka 5 minuter.5. Lägg sedan i salladslök och pak choi. Tillsätt risvinägern och sojan.6. Häll upp buljongen i portionsskålar, gärna av den djupare modellen. Fördela grönsakerna jämnt per portion - likaså nudlarna samt kycklingen.7. Dags att garnera! Toppa med röd chili som du skivat tunt och färsk hackad koriander. För den som vill - var inte rädd att addera ytterligare garnering efter smak!

Ramen

Utforska vårt läckra ramen recept med kyckling och laga en smakrik och näringsrik japansk soppa som passar perfekt för kalla dagar. Detta recept är enkelt att följa och ger dig möjligheten att experimentera med olika smaker och tillbehör. Upptäck nya smaker och laga en härlig ramen. Smaklig måltid.
Ramen
Ingredienser
4 portioner

4 kycklingfiléer
2 msk olja
200 g ramennudlar
1 l kycklingbuljong
2 vitlöksklyftor
8 citrongrässtjälkar
4 salladslökar
2 pak choi
1 msk risvinäger
2 msk tamarisoja
Salt och peppar

GARNERING
Färsk koriander
Röd chili

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Lägg kycklingfiléerna på en oljesmord plåt. Salta och peppra efter smak. Behåll gärna skinnet på kycklingfiléerna för saftigheten och smakens skull. Tillaga cirka 15 minuter i ugnen. Låt kycklingfiléerna vila en liten stund så de svalnar en aning. Skiva dem sedan i tunna skivor.
3. Tillaga nudlarna enligt instruktioner på förpackningen.
4. Koka upp kycklingbuljong. Tillsätt vitlök som du pressat och citrongrässtjälkarna som du mosat en aning. Glöm dock inte att plocka ur stjälkarna innan du serverar din ramen. Låt alltsammans koka cirka 5 minuter.
5. Lägg sedan i salladslök och pak choi. Tillsätt risvinägern och sojan.
6. Häll upp buljongen i portionsskålar, gärna av den djupare modellen. Fördela grönsakerna jämnt per portion - likaså nudlarna samt kycklingen.
7. Dags att garnera! Toppa med röd chili som du skivat tunt och färsk hackad koriander. För den som vill - var inte rädd att addera ytterligare garnering efter smak!

Vad är ramen?

Ramen är en japansk nudelsoppa som består av kött- eller grönsaksbuljong, tunna nudlar och olika grönsaker och protein som exempelvis kyckling, fläsk eller tofu. Ramen har blivit mycket populär i västvärlden de senaste åren och som passar perfekt under kalla dagar. Soppan kan varieras med olika smaker och tillbehör och är känt för sin rika och djupa umami-smak.

Lämna recension