Ramen4 portioner4 kycklingfiléer2 msk olja200 g ramennudlar1 l kycklingbuljong2 vitlöksklyftor8 citrongrässtjälkar4 salladslökar2 pak choi1 msk risvinäger2 msk tamarisojaSalt och pepparGARNERINGFärsk korianderRöd chili
Gör så här1. Sätt ugnen på 225°C.2. Lägg kycklingfiléerna på en oljesmord plåt. Salta och peppra efter smak. Behåll gärna skinnet på kycklingfiléerna för saftigheten och smakens skull. Tillaga cirka 15 minuter i ugnen. Låt kycklingfiléerna vila en liten stund så de svalnar en aning. Skiva dem sedan i tunna skivor.3. Tillaga nudlarna enligt instruktioner på förpackningen.4. Koka upp kycklingbuljong. Tillsätt vitlök som du pressat och citrongrässtjälkarna som du mosat en aning. Glöm dock inte att plocka ur stjälkarna innan du serverar din ramen. Låt alltsammans koka cirka 5 minuter.5. Lägg sedan i salladslök och pak choi. Tillsätt risvinägern och sojan.6. Häll upp buljongen i portionsskålar, gärna av den djupare modellen. Fördela grönsakerna jämnt per portion - likaså nudlarna samt kycklingen.7. Dags att garnera! Toppa med röd chili som du skivat tunt och färsk hackad koriander. För den som vill - var inte rädd att addera ytterligare garnering efter smak!

Ramen

Ramen
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
2 msk olja
200 g ramennudlar
1 l kycklingbuljong
2 vitlöksklyftor
8 citrongrässtjälkar
4 salladslökar
2 pak choi
1 msk risvinäger
2 msk tamarisoja
Salt och peppar
GARNERING
Färsk koriander
Röd chili

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Lägg kycklingfiléerna på en oljesmord plåt. Salta och peppra efter smak. Behåll gärna skinnet på kycklingfiléerna för saftigheten och smakens skull. Tillaga cirka 15 minuter i ugnen. Låt kycklingfiléerna vila en liten stund så de svalnar en aning. Skiva dem sedan i tunna skivor.
3. Tillaga nudlarna enligt instruktioner på förpackningen.
4. Koka upp kycklingbuljong. Tillsätt vitlök som du pressat och citrongrässtjälkarna som du mosat en aning. Glöm dock inte att plocka ur stjälkarna innan du serverar din ramen. Låt alltsammans koka cirka 5 minuter.
5. Lägg sedan i salladslök och pak choi. Tillsätt risvinägern och sojan.
6. Häll upp buljongen i portionsskålar, gärna av den djupare modellen. Fördela grönsakerna jämnt per portion - likaså nudlarna samt kycklingen.
7. Dags att garnera! Toppa med röd chili som du skivat tunt och färsk hackad koriander. För den som vill - var inte rädd att addera ytterligare garnering efter smak!

Fler värmande recept

Misosoppa
Misosoppa
Kryddig rotfruktsgryta
Kryddig rotfruktsgryta
Hemmagjord pasta med krämig svampsås
Hemmagjord pasta med krämig svampsås
Orientalisk Shakshuka
Orientalisk Shakshuka

Lämna recension