Japansk knivskola

Japansk knivskola
Japansk knivskola
Att laga mat med en schysst kniv gör matlagningen både roligare och enklare. De starkast lysande stjärnorna på knivhimlen kommer just nu från Japan, intresset för det högkvalitativa hantverket har aldrig varit större. Men vilken kniv använder man egentligen till vad? Här bjuder vi på en snabbkurs i de vanligaste japanska knivarna och deras användningsområden i Cerveras Japanska knivskola.

Yanagiba

Kallas även för sashimikniv, och är en supervass och enkelslipad kniv utformad för att skära just sashimi. Tack vare det långa bladet kan du skära rena och fina snitt i fisken eller köttet med bara en rörelse och på så sätt ”bevara köttets själ”.

Santoku

Santoku betyder ungefär ”tre uppgifter” eller ”tre användningar” och kan användas till alltifrån kött, fågel och fisk till grönsaker. Kniven har en lite rakare egg vilket gör att den lämpar sig till att både skära och hacka med.

120 produkter
40 av 120 produkter