Villkor

Gifflar med Hasselnötskräm

0 stjärnor
Recept: Hembakat

Ingredienser

50 g jÀst
150 g smör
3 dl mjölk
1 Âœ dl strösocker
œ tsk salt
1 Àgg
11–12 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g smör, rumsvarmt
250 g hasselnötskrÀm, t ex Nutella

Pensling & garnering:
1 Àgg
ev. mandelspÄn
ev. pÀrlsocker

Gör sÄ hÀr

1. Smula ner jÀsten i en bunke. SmÀlt smöret, hÀll pÄ mjölken och lÄt blandningen bli fingervarm, ca 37 grader. Lös upp jÀsten med lite av vÀtskan.

2. TillsĂ€tt resten av vĂ€tskan, strösocker, salt och Ă€gg. Blanda till sist i vetemjölet, inte allt pĂ„ en gĂ„ng, och bearbeta degen smidig. LĂ„t den jĂ€sa under bakduk i 50–60 min.

3. SÀtt ugnen pÄ 200 grader. Blanda smör och hasselnötskrÀm i en skÄl.

4. Ta upp degen och knÄda den lÀtt. Dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till en stor rundel och skÀr den i 8 trekanter.

5. LÀgg en klick fyllning pÄ den bredaste delen. Rulla ihop gifflarna med start frÄn den bredaste delen.

6. LÀgg gifflarna med skarven nedÄt pÄ plÄtar med bakplÄtspapper. LÄt jÀsa under bakduk i ca 20 min.

7. Pensla bullarna med uppvispat Àgg. Strö eventuellt pÄ mandelspÄn eller pÀrlsocker.

8. GrĂ€dda gifflarna mitt i ugnen i 7–8 min. LĂ„t dem svalna pĂ„ galler. Det gĂ„r utmĂ€rkt att frysa bullarna.

Receptet kommer frÄn tidningen Hembakat

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Gifflar med Hasselnötskräm

50 g jÀst
150 g smör
3 dl mjölk
1 Âœ dl strösocker
œ tsk salt
1 Àgg
11–12 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g smör, rumsvarmt
250 g hasselnötskrÀm, t ex Nutella

Pensling & garnering:
1 Àgg
ev. mandelspÄn
ev. pÀrlsocker

https://cervera.se/globalassets/recept/drycker/gifflar-med-hasselnotskram.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies