Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Gifflar med Hasselnötskräm

Inga recensioner än
Recept: Hembakat

Ingredienser

50 g jäst
150 g smör
3 dl mjölk
1 ½ dl strösocker
½ tsk salt
1 ägg
11–12 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g smör, rumsvarmt
250 g hasselnötskräm, t ex Nutella

Pensling & garnering:
1 ägg
ev. mandelspån
ev. pärlsocker

Gifflar med Hasselnötskräm

Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret, häll på mjölken och låt blandningen bli fingervarm, ca 37 grader. Lös upp jästen med lite av vätskan.

2. Tillsätt resten av vätskan, strösocker, salt och ägg. Blanda till sist i vetemjölet, inte allt på en gång, och bearbeta degen smidig. Låt den jäsa under bakduk i 50–60 min.

3. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör och hasselnötskräm i en skål.

4. Ta upp degen och knåda den lätt. Dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till en stor rundel och skär den i 8 trekanter.

5. Lägg en klick fyllning på den bredaste delen. Rulla ihop gifflarna med start från den bredaste delen.

6. Lägg gifflarna med skarven nedåt på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 20 min.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö eventuellt på mandelspån eller pärlsocker.

8. Grädda gifflarna mitt i ugnen i 7–8 min. Låt dem svalna på galler. Det går utmärkt att frysa bullarna.

Receptet kommer från tidningen Hembakat

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Gifflar med Hasselnötskräm

50 g jäst
150 g smör
3 dl mjölk
1 ½ dl strösocker
½ tsk salt
1 ägg
11–12 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g smör, rumsvarmt
250 g hasselnötskräm, t ex Nutella

Pensling & garnering:
1 ägg
ev. mandelspån
ev. pärlsocker

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/dryckrecept/gifflar-med-hasselnotskram.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies