/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Kladdkaka Rocky roadCirka 12 bitar150 g smör4 st ägg 4 dl strösocker1 tsk vaniljsocker5 msk kakao2 dl vetemjöl1 nypa flingsalt1/2 burk karamelliserad mjölk (ca 200g)TOPPING1/2 burk karamelliserad mjölkEn skvätt vispgräddeSalta jordnötterDelade dumlekolorMinimarshmallows
Gör så här 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, 22–24 cm i diameter.2. Smält smöret och låt det svalna något. Rör ihop ägg och socker i en bunke.4. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke, och rör sedan ner det i äggblandningen. Rör slutligen ner smöret, vispa inte.5. Fördela smeten jämnt i formen och klicka ut den karamelliserade mjölken. Grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter. (Kakan ska vara lös i mitten – den blir fastare efter att ha stått kallt.)5. Låt den avsvalnade kakan stå i kylskåp i minst fyra timmar.6. Rör ihop karamelliserad mjölk och en skvätt ovispad grädde till en kolasås. Ringla såsen över kakan och strö över salta jordnötter, dumlekolor och minimarshmallows.

Kladdkaka Rocky road

Kladdkaka med Rocky Road är en underbar kombination av två läckra desserter. Kladdkakan är en svensk favorit med sin kladdiga och chokladiga konsistens, medan Rocky Road är en amerikansk klassiker som innehåller choklad, marshmallows och nötter. Här blandas det bästa av två världar i ett och samma bakverk. Testa denna goda efterrätt till helgen, du kommer inte bli besviken.
Kladdkaka Rocky Road
Ingredienser
Cirka 12 bitar

150 g smör
4 st ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 nypa flingsalt
1/2 burk karamelliserad mjölk (ca 200g)

TOPPING
1/2 burk karamelliserad mjölk
En skvätt vispgrädde
Salta jordnötter
Delade dumlekolor
Minimarshmallows

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, 22–24 cm i diameter.
2. Smält smöret och låt det svalna något. Rör ihop ägg och socker i en bunke.
4. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke, och rör sedan ner det i äggblandningen. Rör slutligen ner smöret, vispa inte.
5. Fördela smeten jämnt i formen och klicka ut den karamelliserade mjölken. Grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter. (Kakan ska vara lös i mitten – den blir fastare efter att ha stått kallt.)
5. Låt den avsvalnade kakan stå i kylskåp i minst fyra timmar.
6. Rör ihop karamelliserad mjölk och en skvätt ovispad grädde till en kolasås. Ringla såsen över kakan och strö över salta jordnötter, dumlekolor och minimarshmallows.

Lämna recension