Villkor

Grillad flankstek med krossad potatis och ramslökschimichurri

0 stjärnor
Recept: Sofia Henriksson

Ingredienser

4 portioner

Krossad potatis
500 g färskpotatis
200 g smör
2 dl gräddfil
2 st salladslök
Salt
Svartpeppar

Flanksteksmarinad
600 g flankstek
2 st vitlöksklyftor
1 dl japansk soja
1 dl olja
2 msk rödvin eller 1 msk rödvinsvinäger
1 tsk honung
2 msk paprikapulver
2 knippen sparris
1 påse mixsallad
Flingsalt att toppa med

Chimichurri
1 st schalottenlök
1 st röd chili
1 msk vitvinsvinäger, eller äppelcidervinäger
1 dl persilja
1 dl koriander
1 dl ramslök
1 citron, pressad
2 dl rapsolja
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar

Sommarsallad
2 st burrata
3 st persikor
75 g ruccola
2 msk balsamvinäger
Salt
Svartpeppar

Flankstek
Blanda vitlök, soja, olja, rödvin, honung och 1 msk paprikapulver med salt och peppar i en platspåse. Lägg ner köttet och låt stå över natten. Innan du grillar köttet, torka av det på hushållspapper. Rubba köttet med salt, peppar och 1 msk paprikapulver. Grilla på direkt värme i 4 minuter per sida. Lägg upp på en salladsbädd med nystekt sparris.

Chimichurri
Mixa alla ingredienser ordentligt i en matberedare. Smaka av och tillsätt salt eller peppar efter smak.

Krossad potatis
Koka potatisen. Lägg upp i en form och krossa med en gaffel. Bryn smöret och häll över potatisen. Toppa med salladslök, gräddfil, salt och svartpeppar.

Sommarsallad
Hacka persikorna och lägg upp på en salladsbädd av ruccola och burrata. Ringla över balsamvinäger och krydda med salt och svartpeppar.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Grillad flankstek med krossad potatis och ramslökschimichurri

4 portioner

Krossad potatis
500 g färskpotatis
200 g smör
2 dl gräddfil
2 st salladslök
Salt
Svartpeppar

Flanksteksmarinad
600 g flankstek
2 st vitlöksklyftor
1 dl japansk soja
1 dl olja
2 msk rödvin eller 1 msk rödvinsvinäger
1 tsk honung
2 msk paprikapulver
2 knippen sparris
1 påse mixsallad
Flingsalt att toppa med

Chimichurri
1 st schalottenlök
1 st röd chili
1 msk vitvinsvinäger, eller äppelcidervinäger
1 dl persilja
1 dl koriander
1 dl ramslök
1 citron, pressad
2 dl rapsolja
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar

Sommarsallad
2 st burrata
3 st persikor
75 g ruccola
2 msk balsamvinäger
Salt
Svartpeppar

/globalassets/inspiration/cerverat--klart/recept_grilland_flankstek_med_krossad_potatis_och_ramslokschimichurri.png

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies