Ingredienser
4 portioner
Krossad potatis
500 g färskpotatis
200 g smör
2 dl gräddfil
2 st salladslök
Salt
Svartpeppar
Flanksteksmarinad
600 g flankstek
2 st vitlöksklyftor
1 dl japansk soja
1 dl olja
2 msk rödvin eller 1 msk rödvinsvinäger
1 tsk honung
2 msk paprikapulver
2 knippen sparris
1 påse mixsallad
Flingsalt att toppa med
Chimichurri
1 st schalottenlök
1 st röd chili
1 msk vitvinsvinäger, eller äppelcidervinäger
1 dl persilja
1 dl koriander
1 dl ramslök
1 citron, pressad
2 dl rapsolja
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Sommarsallad
2 st burrata
3 st persikor
75 g ruccola
2 msk balsamvinäger
Salt
Svartpeppar
Flankstek
Blanda vitlök, soja, olja, rödvin, honung och 1 msk paprikapulver med salt och peppar i en platspåse. Lägg ner köttet och låt stå över natten. Innan du grillar köttet, torka av det på hushållspapper. Rubba köttet med salt, peppar och 1 msk paprikapulver. Grilla på direkt värme i 4 minuter per sida. Lägg upp på en salladsbädd med nystekt sparris.
Chimichurri
Mixa alla ingredienser ordentligt i en matberedare. Smaka av och tillsätt salt eller peppar efter smak.
Krossad potatis
Koka potatisen. Lägg upp i en form och krossa med en gaffel. Bryn smöret och häll över potatisen. Toppa med salladslök, gräddfil, salt och svartpeppar.
Sommarsallad
Hacka persikorna och lägg upp på en salladsbädd av ruccola och burrata. Ringla över balsamvinäger och krydda med salt och svartpeppar.
Lämna recension
Grillad flankstek med krossad potatis och ramslökschimichurri
4 portioner
Krossad potatis
500 g färskpotatis
200 g smör
2 dl gräddfil
2 st salladslök
Salt
Svartpeppar
Flanksteksmarinad
600 g flankstek
2 st vitlöksklyftor
1 dl japansk soja
1 dl olja
2 msk rödvin eller 1 msk rödvinsvinäger
1 tsk honung
2 msk paprikapulver
2 knippen sparris
1 påse mixsallad
Flingsalt att toppa med
Chimichurri
1 st schalottenlök
1 st röd chili
1 msk vitvinsvinäger, eller äppelcidervinäger
1 dl persilja
1 dl koriander
1 dl ramslök
1 citron, pressad
2 dl rapsolja
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Sommarsallad
2 st burrata
3 st persikor
75 g ruccola
2 msk balsamvinäger
Salt
Svartpeppar