/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Grillad kyckling med caesardressad potatissallad4 portionerMARINERAD KYCKLING800 g kycklinglårfilé1 klyfta vitlök, pressad2 msk olivolja1 msk kinesisk soja2 tsk balsamvinäger0,5 citron, skal och saft2 tsk flytande honungSaltCESARDRESSING2 äggulor6 sardellfiléer1 msk vitvinsvinäger2 tsk dijonsenap1 klyfta vitlök, pressad75 g parmesanost, finriven2 dl matoljaSaltSvartpepparPOTATISSALLAD700 g delikatesspotatis250 g grön sparris1 silverlök1 romansallad25 g parmesanost1 citron, skalet
Gör så härBlanda samman alla ingredienser till marinaden och lägg i kycklingen. Låt gärna marineras över natten.Koka potatisen mjuk. Om potatisarna är små kan de vara hela i salladen, annars halverade. Koka eller grilla sparrisen och skär ner till mindre bitar. Skiva silverlöken tunt och skär ner romansalladen till lagom stora bitar.Lägg alla ingredienser till caesardressingen i en bunke och mixa med en stavmixer till en tjock och fin dressing.Blanda potatis, sparris, silverlök och romansallad med dressingen och lägg upp på serveringsfat. Hyvla över parmesan och avsluta med lite citronzest.Tänd gasolgrillen och grilla kycklingen tills den är genomstekt. Servera tillsammans med potatissalladen.

Grillad kyckling med caesardressad potatissallad

Kombinationen av marinerad grillad kyckling och en krämig caesardressad potatissallad är en klassiker till sommarens grillkvällar.
Grillad kyckling med caesardressad potatissallad
Ingredienser
4 portioner

MARINERAD KYCKLING
800 g kycklinglårfilé
1 klyfta vitlök, pressad
2 msk olivolja
1 msk kinesisk soja
2 tsk balsamvinäger
0,5 citron, skal och saft
2 tsk flytande honung
Salt

CESARDRESSING
2 äggulor
6 sardellfiléer
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
1 klyfta vitlök, pressad
75 g parmesanost, finriven
2 dl matolja
Salt
Svartpeppar

POTATISSALLAD
700 g delikatesspotatis
250 g grön sparris
1 silverlök
1 romansallad
25 g parmesanost
1 citron, skalet

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till marinaden och lägg i kycklingen. Låt gärna marineras över natten.
  2. Koka potatisen mjuk. Om potatisarna är små kan de vara hela i salladen, annars halverade. Koka eller grilla sparrisen och skär ner till mindre bitar. Skiva silverlöken tunt och skär ner romansalladen till lagom stora bitar.
  3. Lägg alla ingredienser till caesardressingen i en bunke och mixa med en stavmixer till en tjock och fin dressing.
  4. Blanda potatis, sparris, silverlök och romansallad med dressingen och lägg upp på serveringsfat. Hyvla över parmesan och avsluta med lite citronzest.
  5. Tänd gasolgrillen och grilla kycklingen tills den är genomstekt. Servera tillsammans med potatissalladen.

Lämna recension