Ingredienser
Potatis och grillat kött är en bra kombo som blir ännu bättre med det här receptet. Grilla potatisen och smaksätt den med sumak som gör grillmaten ännu godare.
Sumak är en lite syrlig krydda som ofta används i olika kök från mellanöstern. Allra helst i marinader eller yoghurtdressingar. Vi valde att använda den för att förhöja en somrig grillpotatis.
Till 4 personer
800g färsk delikatesspotatatis
Olivolja
Sumak
Salt
Peppar
Hackad persilja
Lägg potatisen i en sous vide på 85 °C 1 timme. Eller förkoka som vanligt på spisen.
Lägg potatisen på grillen i några minuter. Vänd den och ta upp den i en skål.
Mosa lätt med en gaffel, så att varje potatis öppnar upp sig lätt. Ringla över olivolja och krydda rejält med sumak. Salta och peppra och strö över lite hackad persilja.
Servera med valfritt grillat protein och lite grönsaker.
Lämna recension
Grillad potatis med sumak
Potatis och grillat kött är en bra kombo som blir ännu bättre med det här receptet. Grilla potatisen och smaksätt den med sumak som gör grillmaten ännu godare.
Sumak är en lite syrlig krydda som ofta används i olika kök från mellanöstern. Allra helst i marinader eller yoghurtdressingar. Vi valde att använda den för att förhöja en somrig grillpotatis.
Till 4 personer
800g färsk delikatesspotatatis
Olivolja
Sumak
Salt
Peppar
Hackad persilja