Villkor

Hasselbackspotatis

0 stjärnor
Recept: Cervera

Ingredienser

5 portioner

5 fasta jämnstora potatisar

30 g smör

0.5 tsk salt

0.5 dl ströbröd

1 msk rosmarin

garnering

fetaost

persilja

salladslök

 

1) Sätt ugnen på 225°C.

2) Skala potatisen och skär den i tunna skivor, men inte helt till botten.

3) Lägg potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnsform. Strö över salt, ströbröd och finhackad rosmarin.

4) Hyvla kallt smöret med en osthyvel och lägg ovanpå potatisarna.

5) Ugnsbaka potatisen ca 30-40 minuter tills de är mjuka och har fått en gyllenbrun och fin yta. Under gräddningen kommer smöret smälta i formen - pensla över detta smör på potatisen ett par gånger medan de gräddas.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Hasselbackspotatis

5 portioner

5 fasta jämnstora potatisar

30 g smör

0.5 tsk salt

0.5 dl ströbröd

1 msk rosmarin

garnering

fetaost

persilja

salladslök

 

/contentassets/bf6f9bc28f484c0abde8123ded09568f/2021-06-21_cervera_sep_36868.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies