Ingredienser
5 portioner
5 fasta jämnstora potatisar
30 g smör
0.5 tsk salt
0.5 dl ströbröd
1 msk rosmarin
garnering
fetaost
persilja
salladslök
1) Sätt ugnen på 225°C.
2) Skala potatisen och skär den i tunna skivor, men inte helt till botten.
3) Lägg potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnsform. Strö över salt, ströbröd och finhackad rosmarin.
4) Hyvla kallt smöret med en osthyvel och lägg ovanpå potatisarna.
5) Ugnsbaka potatisen ca 30-40 minuter tills de är mjuka och har fått en gyllenbrun och fin yta. Under gräddningen kommer smöret smälta i formen - pensla över detta smör på potatisen ett par gånger medan de gräddas.
Lämna recension
Hasselbackspotatis
5 portioner
5 fasta jämnstora potatisar
30 g smör
0.5 tsk salt
0.5 dl ströbröd
1 msk rosmarin
garnering
fetaost
persilja
salladslök