Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Julig mjuk pepparkaka

Inga recensioner än
Recept: Cervera

Ingredienser

Kaka
100 g smör
1⁄2 dl gräddfil
2 st ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk malen kanel
1 1⁄2 tsk malen ingefära
1 1⁄2 tsk malda kryddnejlikor
2 tsk bakpulver eller 1 tsk bikarbonat

Glasyr
200 gram naturell färskost, ex. philadelphia ost (ej lättvariant)
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
50 gram smör

Julig mjuk pepparkaka

INSTRUKTIONER

Sätt ugnen på 175°.

Smält smöret, häll i gräddfilen och låt svalna. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 liter.

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten försiktigt. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Låt svalna.

Blanda det rumsvarma smöret med färskosten samt flor- och vaniljsocker i en bunke. Vispa tills inga klumpar finns kvar och bre på den svala pepparkakan. Dekorera kakan efter tycke och smak, lingon passar bra till.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Julig mjuk pepparkaka

Kaka
100 g smör
1⁄2 dl gräddfil
2 st ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk malen kanel
1 1⁄2 tsk malen ingefära
1 1⁄2 tsk malda kryddnejlikor
2 tsk bakpulver eller 1 tsk bikarbonat

Glasyr
200 gram naturell färskost, ex. philadelphia ost (ej lättvariant)
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
50 gram smör

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/julrecept/julig_mjuk_pepparkaka.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies