/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Julig mjuk pepparkakaKAKA100 g smör1/2 dl gräddfil2 st ägg2 dl strösocker3 dl vetemjöl2 tsk malen kanel1 1/2 tsk malen ingefära1 1/2 tsk malda kryddnejlikor2 tsk bakpulver eller 1 tsk bikarbonatGLASYR200 g naturell färskost, ex. Philadelphia (ej lättvariant) 2 dl florsocker2 tsk vaniljsocker50 g smör
Gör så här1. Sätt ugnen på 175°.2. Smält smöret, häll i gräddfilen och låt svalna. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 liter.3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten försiktigt. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Låt svalna.4. Blanda det rumsvarma smöret med färskosten samt flor- och vaniljsocker i en bunke. Vispa tills inga klumpar finns kvar och bre på den svala pepparkakan.5. Dekorera kakan efter tycke och smak, lingon passar bra till.

Julig mjuk pepparkaka

Ingredienser
KAKA
100 g smör
1/2 dl gräddfil
2 st ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk malen kanel
1 1/2 tsk malen ingefära
1 1/2 tsk malda kryddnejlikor
2 tsk bakpulver eller 1 tsk bikarbonat

GLASYR
200 g naturell färskost, ex. Philadelphia (ej lättvariant)
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
50 g smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret, häll i gräddfilen och låt svalna. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 liter.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten försiktigt. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Låt svalna.
4. Blanda det rumsvarma smöret med färskosten samt flor- och vaniljsocker i en bunke. Vispa tills inga klumpar finns kvar och bre på den svala pepparkakan.
5. Dekorera kakan efter tycke och smak, lingon passar bra till.

Bakformar

Lämna recension