Villkor

Julig mjuk pepparkaka

0 stjärnor
Recept: Cervera

Ingredienser

Kaka
100 g smör
1⁄2 dl grĂ€ddfil
2 st Àgg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk malen kanel
1 1⁄2 tsk malen ingefĂ€ra
1 1⁄2 tsk malda kryddnejlikor
2 tsk bakpulver eller 1 tsk bikarbonat

Glasyr
200 gram naturell fÀrskost, ex. philadelphia ost (ej lÀttvariant)
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
50 gram smör

INSTRUKTIONER

SÀtt ugnen pÄ 175°.

SmÀlt smöret, hÀll i grÀddfilen och lÄt svalna. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 liter.

Vispa Àgg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen i Àggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten försiktigt. HÀll smeten i formen och grÀdda i nedre delen av ugnen i ca 45 min. LÄt svalna.

Blanda det rumsvarma smöret med fĂ€rskosten samt flor- och vaniljsocker i en bunke. Vispa tills inga klumpar finns kvar och bre pĂ„ den svala pepparkakan. Dekorera kakan efter tycke och smak, lingon passar bra till.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Julig mjuk pepparkaka

Kaka
100 g smör
1⁄2 dl grĂ€ddfil
2 st Àgg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk malen kanel
1 1⁄2 tsk malen ingefĂ€ra
1 1⁄2 tsk malda kryddnejlikor
2 tsk bakpulver eller 1 tsk bikarbonat

Glasyr
200 gram naturell fÀrskost, ex. philadelphia ost (ej lÀttvariant)
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
50 gram smör

/globalassets/recept/jul/julig_mjuk_pepparkaka.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies