Villkor

Kanelbullar

0 stjärnor
Recept: Cervera

Ingredienser

Ca 45 st

50 g färsk jäst

5 dl rumstempererad mjölk

150 g rumstempererat smör

2 tsk mald kardemumma

2 tsk mald kanel

ca 10-13 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

Fyllning

100 g smör

1 dl farinsocker

3 msk kanel

Pensling

1 ägg

Garnering

Pärlsocker

1. Smula jästen i en degbunke och tillsätt lite av mjölken tills jästen löst sig. Tillsätt resterande mjölk.

2. Tillsätt sirap, kardemumma, kanel, salt, smör och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till knådningen. Arbeta tills du får en fast och smidig deg som släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa under bakduk till cirka dubbel storlek i ungefär en timme.

3. Dags för fyllningen! Blanda samman smör, farinsocker och kanel. mjölat Arbeta degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar. Kavla varje del till en rektangulär platta. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär i bitar, eller skär i strimlor som du snurrar till vackra bullar. Jäsa under bakduk i ytterliga cirka 30 minuter.

4. Sätt ugnen på 250 °C. Vispa ägget lite lätt och pensla bullarna. Strö på pärlsocker. Grädda kanelbullarna mitt i ugnen cirka 8-10 minuter. Se till att de inte bränns, vilket är lätt hänt vid en så hög temperatur.

5. Tag ut bullarna och låt dem svalna på galler. Njut!

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Kanelbullar

Ca 45 st

50 g färsk jäst

5 dl rumstempererad mjölk

150 g rumstempererat smör

2 tsk mald kardemumma

2 tsk mald kanel

ca 10-13 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

Fyllning

100 g smör

1 dl farinsocker

3 msk kanel

Pensling

1 ägg

Garnering

Pärlsocker

/contentassets/a7d8e605bf974e2b94cbb96a0a248368/nolegard---kopia-bullar-recept.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies