Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Kantarellpaj med timjan, rosépeppar och getost.

Inga recensioner än
Recept: Välkommen Till Bords nr 3 2011 • Fotograf: Hildén Smith

Ingredienser

Deg
1,75 dl vetemjöl
1,75 dl grahamsmjöl
75 gram rumstempererat smör
0,75 dl gräddfil

Fyllning
300 gram kantareller
25 gram smörsalt och peppar
200 gram getost (Jag har använt mig av Monte Enebro, en spansk getost rullad I Roquefort mögel)

Äggstanning
4 st ägg
2dl grädde
2 dl gräddfil
1 msk rosépeppar
½ tsk salt
1 knippe färsk timjan (ca 0,5 dl blad)
svartpeppar

Kantarellpaj med timjan, rosépeppar och getost.

Gör så här

Deg
1. Knåda degen några minuter till en slät deg och låt ligga I kyl en stund före den kavlas ut.
2. Smöra en pajform och mjöla med grahamsmjöl.
3. Kavla ut degen på ett mjölat bord till ca 3 mm tjock och klä formen. Skär av kanterna och nagga med en gaffel.
4. Förbaka pajbotten i ca 10 min I 175 grader. Låt svalna.

Smörstek kantarellerna i en het panna, salta och peppra. Låt svalna Blanda ingredienserna till äggstanningen utan att vispa för mycket.Fyll sedan pajskalet med kantareller och smula över getosten. Fyll på med äggstanningen och grädda i 170 grader i ca 30 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Kantarellpaj med timjan, rosépeppar och getost.

Deg
1,75 dl vetemjöl
1,75 dl grahamsmjöl
75 gram rumstempererat smör
0,75 dl gräddfil

Fyllning
300 gram kantareller
25 gram smörsalt och peppar
200 gram getost (Jag har använt mig av Monte Enebro, en spansk getost rullad I Roquefort mögel)

Äggstanning
4 st ägg
2dl grädde
2 dl gräddfil
1 msk rosépeppar
½ tsk salt
1 knippe färsk timjan (ca 0,5 dl blad)
svartpeppar

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/matrecept/kantarellpaj_001.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies