Kantarellpaj med timjan, rosépeppar och getost.

Gör så här

Knåda degen några minuter till en slät deg och låt ligga i kyl en stund före den kavlas ut.

Smöra en pajform och mjöla med grahamsmjöl.

Kavla ut degen på ett mjölat bord till ca 3 mm tjock och klä formen. Skär av kanterna och nagga med en gaffel.

Förbaka pajbotten i ca 10 min I 175 grader. Låt svalna.

Smörstek kantarellerna i en het panna, salta och peppra. Låt svalna.

Blanda ingredienserna till äggstanningen utan att vispa för mycket. Fyll sedan pajskalet med kantareller och smula över getosten. Fyll på med äggstanningen

Grädda i 170 grader i ca 30 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg.

Kantarellpaj med timjan, rosépeppar och getost.

Kantarellpaj med timjan, rosépeppar och getost.
Ingredienser
DEG
1,75 dl vetemjöl
1,75 dl grahamsmjöl
75 g rumstempererat smör
0,75 dl gräddfil
FYLLNING
300 g kantareller
25 g smör
Salt och peppar
200 g getost
ÄGGSTANNING
4 st ägg
2 dl grädde
2 dl gräddfil
1 msk rosépeppar
½ tsk salt
1 knippe färsk timjan (ca 0,5 dl blad)
Svartpeppar

Gör så här

  1. Knåda degen några minuter till en slät deg och låt ligga i kyl en stund före den kavlas ut.
  2. Smöra en pajform och mjöla med grahamsmjöl.
  3. Kavla ut degen på ett mjölat bord till ca 3 mm tjock och klä formen. Skär av kanterna och nagga med en gaffel.
  4. Förbaka pajbotten i ca 10 min I 175 grader. Låt svalna.
  5. Smörstek kantarellerna i en het panna, salta och peppra. Låt svalna.
  6. Blanda ingredienserna till äggstanningen utan att vispa för mycket. Fyll sedan pajskalet med kantareller och smula över getosten. Fyll på med äggstanningen
  7. Grädda i 170 grader i ca 30 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg.
Hemmagjord pasta med krämig svampsås
Hemmagjord pasta med krämig svampsås
Svamprisotto
Svamprisotto
Västerbottenpaj
Västerbottenpaj
Lax- och avokadopaj
Lax- och avokadopaj

Lämna recension