/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Svamprisotto4 dl risottoris (t.ex. arborio)2 bananschalottenlökar1/2 dl rapsolja2 dl vitt vin10 dl grönsaksbuljong5 dl svampbuljong100 g färska kantareller Ca 5 st skogschampinjoner50 g smör30 g riven parmesanostSaltRuccolaPinjenötter
Gör så här1. Häll kantarellerna i en stekpanna och lått koka så all vätska kokas bort, skiva champinjonerna och tillsätt när all vätska är borta. Stek några minuter så de får en fin färg i en klick smör.2. Hacka löken och stek i oljan, den ska bli mjuk men inte få för mycket färg. Häll i riset och stek tills det blir torrt, ca 2 min.3. Häll på vinet och låt det ånga bort helt. Rör sedan ner 1/3 av den varma buljongen och rör sakta tills riset absorberat all buljong och tillsätt sedan 1-2 dl i taget. Risotton ska koka lugnt och regelbundet och behöver röras ofta. Det tar ca 17-20 minuter.4. När risotton är klar häll i en klick smör, parmesanosten och svampen och rör om.5. Smaka av med salt och peppar. Servera och toppa med ruccola, pinjenötter och parmesanost. Servera gärna med ett smörstekt bröd vid sidan om.

Svamprisotto

Svamprisotto
Ingredienser
4 dl risottoris (t.ex. arborio)
2 bananschalottenlökar
1/2 dl rapsolja
2 dl vitt vin
10 dl grönsaksbuljong
5 dl svampbuljong
100 g färska kantareller
Ca 5 st skogschampinjoner
50 g smör
30 g riven parmesanost
Salt
Ruccola
Pinjenötter

Gör så här

1. Häll kantarellerna i en stekpanna och lått koka så all vätska kokas bort, skiva champinjonerna och tillsätt när all vätska är borta. Stek några minuter så de får en fin färg i en klick smör.
2. Hacka löken och stek i oljan, den ska bli mjuk men inte få för mycket färg. Häll i riset och stek tills det blir torrt, ca 2 min.
3. Häll på vinet och låt det ånga bort helt. Rör sedan ner 1/3 av den varma buljongen och rör sakta tills riset absorberat all buljong och tillsätt sedan 1-2 dl i taget. Risotton ska koka lugnt och regelbundet och behöver röras ofta. Det tar ca 17-20 minuter.
4. När risotton är klar häll i en klick smör, parmesanosten och svampen och rör om.
5. Smaka av med salt och peppar. Servera och toppa med ruccola, pinjenötter och parmesanost. Servera gärna med ett smörstekt bröd vid sidan om.

Lämna recension