
Gör så här1. Skär kylskåpskallt smör i små bitar och blanda med mjölet. Tillsätt vatten och arbeta med fingrarna samman degen utan att överarbeta den. Låt den vila minst 30 minuter övertäckt i kylskåpet.2. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Förgrädda 10-15 minuter i 225 grader. Ta ut formen och sänk värmen till 200 grader.3. Vispa äggen till skum och blanda med gräddfilen och tillsätt sedan den rivna osten och salt.4. Fyll pajskalet med ostblandningen och sätt in i ugnen. Grädda pajen gyllene i cirka 25 minuter.
Västerbottenpaj
Detta härliga recept på västerbottenpaj passar utmärkt till kräftfesten, midsommarfesten eller bara till vardags. Med den rejäla mängden riven västerbottenost får du en paj som kommer att uppskattas av många. Goda tillbehör är rom, rödlök och dill. Smaklig måltid.
Ingredienser
PAJDEG
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 msk vatten
FYLLNING
3 ägg
3 dl gräddfil
150 g riven västerbottenost
1/2 tsk salt
Gör så här
1. Skär kylskåpskallt smör i små bitar och blanda med mjölet. Tillsätt vatten och arbeta med fingrarna samman degen utan att överarbeta den. Låt den vila minst 30 minuter övertäckt i kylskåpet.
2. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Förgrädda 10-15 minuter i 225 grader. Ta ut formen och sänk värmen till 200 grader.
3. Vispa äggen till skum och blanda med gräddfilen och tillsätt sedan den rivna osten och salt.
4. Fyll pajskalet med ostblandningen och sätt in i ugnen. Grädda pajen gyllene i cirka 25 minuter.