Villkor

Kiwisorbet

0 stjärnor
Recept: Ankarsrum

Ingredienser

300 ml vatten
225 g socker
5 st kiwi
Saften från 0,5 st citroner

1. Se till att ställa glassbehållaren (från glassmaskinen) i frysen i 20-24 timmar innan du ska använda den.

2. Koka upp vatten och socker under omrörning så att sockret löser sig. Ställ in sockerlagen i frysen i minst 20 minuter så att blandningen blir riktigt kall.

3. Skala kiwin och dela den i bitar. Mixa tillsammans med den kalla sockerlagen och saften från citronen till en slät smet.

4. Sätt ihop köksassistenten med glassmaskinen.

5. Tillsätt smeten lite i taget i den kalla glassbehållaren så att det inte bildas iskristaller. Låt glassmaskinen gå i 25-30 minuter.

6. Servera i våffelstrutar eller skålar direkt eller häll i en form och frys in till senare.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Kiwisorbet

300 ml vatten
225 g socker
5 st kiwi
Saften från 0,5 st citroner

/contentassets/deb0885407184b59b3346ab35ae74c99/kiwi-1080x1080__list---bild.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies