/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Kiwisorbet300 ml vatten225 g socker 5 st kiwiSaften från 0,5 st citroner
Gör så här1. Se till att ställa glassbehållaren (från glassmaskinen) i frysen i 20-24 timmar innan du ska använda den.2. Koka upp vatten och socker under omrörning så att sockret löser sig. Ställ in sockerlagen i frysen i minst 20 minuter så att blandningen blir riktigt kall.3. Skala kiwin och dela den i bitar. Mixa tillsammans med den kalla sockerlagen och saften från citronen till en slät smet.4. Sätt ihop köksassistenten med glassmaskinen.5. Tillsätt smeten lite i taget i den kalla glassbehållaren så att det inte bildas iskristaller. Låt glassmaskinen gå i 25-30 minuter.6. Servera i våffelstrutar eller skålar direkt eller häll i en form och frys in till senare.

Kiwisorbet

Ingredienser
300 ml vatten
225 g socker
5 st kiwi
Saften från 0,5 st citroner

Gör så här

1. Se till att ställa glassbehållaren (från glassmaskinen) i frysen i 20-24 timmar innan du ska använda den.
2. Koka upp vatten och socker under omrörning så att sockret löser sig. Ställ in sockerlagen i frysen i minst 20 minuter så att blandningen blir riktigt kall.
3. Skala kiwin och dela den i bitar. Mixa tillsammans med den kalla sockerlagen och saften från citronen till en slät smet.
4. Sätt ihop köksassistenten med glassmaskinen.
5. Tillsätt smeten lite i taget i den kalla glassbehållaren så att det inte bildas iskristaller. Låt glassmaskinen gå i 25-30 minuter.
6. Servera i våffelstrutar eller skålar direkt eller häll i en form och frys in till senare.