/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Glassmet
Rökt glass200 g körsbär30 ml bourbon250 ml mjölk200 ml vispgrädde3 äggulor150 g sockerEn nypa salt 10 g smör 2 tsk citronjuiceRökpistol + Rökspån med smak av Applewood
Gör så härTvå dagar innan servering:Dagen innan servering: 2. Smält smör i en stekpanna på medelvärme. Addera körspären och sautera tills de är mjuka, ungefär 8 minuter.3. Häll på bourbon och bräsera bort alkoholen.4. Addera en tredjedel av sockret och citronjuice. Koka på medelvärme i 5-8 minuter. Häll av körsbären men spara juicen.5. Ställ in både körsbär och juicen i kylskåpet.7. Blanda ihop äggulor, två tredjedelar av sockret och salt i en skål.8. Addera den varma mjölkblandningen i en jämn stråle och vispa samtidigt. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp till 75 grader. Rör om hela tiden. Häll upp i en ren skål och täck med plastfolie.9. För in slangen från rökpistolen under plastfolien och rök glassmeten.10. Ställ in, med röken kvar, i kylskåpet i ungefär 5-10 minuter. Rök sedan smeten igen. Låt smeten vila i kylskåpet över natten.Dagen för serveringAlternativ 2: Om du inte har en glassmaskin kan du ställa in glassmeten i frysen i en burk med lock. Låt glassen stå i minst 4 timmar. Rör om smeten en gång i halvtimmen de första två timmarna.

Rökt glass

Rökt glass
Ingredienser
200 g körsbär
30 ml bourbon
250 ml mjölk
200 ml vispgrädde
3 äggulor
150 g socker
En nypa salt
10 g smör
2 tsk citronjuice
Rökpistol + Rökspån med smak av Applewood

Gör så här

Två dagar innan servering:
Halvera körsbären och marinera i bourbon över natten.
Dagen innan servering:
Körsbären
1. Häll av körsbären men spara vätskan.
2. Smält smör i en stekpanna på medelvärme. Addera körspären och sautera tills de är mjuka, ungefär 8 minuter.
3. Häll på bourbon och bräsera bort alkoholen.
4. Addera en tredjedel av sockret och citronjuice. Koka på medelvärme i 5-8 minuter. Häll av körsbären men spara juicen.
5. Ställ in både körsbär och juicen i kylskåpet.
Glassmet
6. Hetta upp mjölk och grädde i en kastrull tills det precis börjar ryka.
7. Blanda ihop äggulor, två tredjedelar av sockret och salt i en skål.
8. Addera den varma mjölkblandningen i en jämn stråle och vispa samtidigt. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp till 75 grader. Rör om hela tiden. Häll upp i en ren skål och täck med plastfolie.
9. För in slangen från rökpistolen under plastfolien och rök glassmeten.
10. Ställ in, med röken kvar, i kylskåpet i ungefär 5-10 minuter. Rök sedan smeten igen. Låt smeten vila i kylskåpet över natten.
Dagen för servering
Alternativ 1: Gör glassen i en glassmaskin och addera körsbär och körsbärsjuice ungefär 1 minut innan glassen är färdig. Ställ in i frysen tills det är dags att servera
Alternativ 2: Om du inte har en glassmaskin kan du ställa in glassmeten i frysen i en burk med lock. Låt glassen stå i minst 4 timmar. Rör om smeten en gång i halvtimmen de första två timmarna.

Lämna recension