Villkor

Krämig höstrisotto

0 stjärnor
Recept: Fredric Melchersson

Ingredienser

130g skogschampinjoner (6st)

100g gul lök (1st)

100g kantareller

120g risotto

50ml rött vin

700ml buljong

30g smör

50g parmesan

Persilja

1. Hacka skogschampinjoner och lök i små bitar. Lägg skogschampinjonerna och löken i en varm stekpanna tillsammans med lite smör och låt det steka till sig. Hacka sedan kantarellerna i lite större bitar och lägg dem i stekpannan. Stek allt på medelvärme i ca åtta minuter.

2. När allt har fått lite färg, häll i riset och låt det steka med en stund. Tillsätt sedan 50g rött vin och låt det reducera.

3. Koka upp buljong i en kastrull på sidan. Ta fram en soppslev och ös ned buljongen i stekpannan, en slev i taget. Låt det sakta reducera och tillsätt mer vid behov. Följ instruktionerna på risottopaketet, titta noggrant så att det inte är för mycket buljong i pannan och se till att det är krämigt. Smaka av allt eftersom, tills riset är tillagat.

4. När riset är färdigt, stäng av spisen och tillsätt smör, persilja och parmesan.

5. Servera snabbt!

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Krämig höstrisotto

130g skogschampinjoner (6st)

100g gul lök (1st)

100g kantareller

120g risotto

50ml rött vin

700ml buljong

30g smör

50g parmesan

Persilja

/contentassets/5b7b3a0758ca43ec9cc0f45dbff966e0/img_2975---kopia.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies