Ingredienser
Sugen på pannkakor och semla? Varför inte göra pannkakssemlor så får du äta både och. Här är ett recept på kardemummapannkakor som enkelt förvandlas till pannkakssemlor. Mums!
8 stycken
2 ägg
3 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 tsk nystött kardemumma
3 msk smält smör + smör att steka i
Fyllning/garnering:
2 dl vispgrädde
riven mandelmassa + lite mjölk
florsocker
Instruktioner
Vispa upp äggen och vispa ner mjölken.
Tillsätt mjöl, vaniljsocker, salt, kardemumma och smält smör och vispa till en jämn smet. Låt stå i 10 minuter.
Värm en stekpanna på medelvärme och smält smör i den.
Grädda tunna pannkakor genom att hälla smet i pannan och vicka så att smeten rinner ut i hela pannan. Vänd pannkakan när smeten stannat på ytan och kanten är guldgul.
Blanda riven mandelmassa och lite mjölk. Rör ihop. Vispa grädden.
Spritsa mandelmassablandningen och grädden på mitten av pannkakan. Vik gärna ihop den till en wrap!
Pudra över lite florsocker. Klart!
Lämna recension
Pannkakssemla
Sugen på pannkakor och semla? Varför inte göra pannkakssemlor så får du äta både och. Här är ett recept på kardemummapannkakor som enkelt förvandlas till pannkakssemlor. Mums!
8 stycken
2 ägg
3 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 tsk nystött kardemumma
3 msk smält smör + smör att steka i
Fyllning/garnering:
2 dl vispgrädde
riven mandelmassa + lite mjölk
florsocker