Villkor

Pannkakssemla

0 stjärnor
Recept: Mitt Kök

Ingredienser

Sugen pÄ pannkakor och semla? Varför inte göra pannkakssemlor sÄ fÄr du Àta bÄde och. HÀr Àr ett recept pÄ kardemummapannkakor som enkelt förvandlas till pannkakssemlor. Mums!

8 stycken
2 Àgg
3 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 tsk nystött kardemumma
3 msk smÀlt smör + smör att steka i

Fyllning/garnering:‹
2 dl vispgrÀdde
riven mandelmassa + lite mjölk
florsocker

Instruktioner

Vispa upp Àggen och vispa ner mjölken.
TillsÀtt mjöl, vaniljsocker, salt, kardemumma och smÀlt smör och vispa till en jÀmn smet. LÄt stÄ i 10 minuter.
VÀrm en stekpanna pÄ medelvÀrme och smÀlt smör i den.
GrÀdda tunna pannkakor genom att hÀlla smet i pannan och vicka sÄ att smeten rinner ut i hela pannan. VÀnd pannkakan nÀr smeten stannat pÄ ytan och kanten Àr guldgul.
Blanda riven mandelmassa och lite mjölk. Rör ihop. Vispa grÀdden.
Spritsa mandelmassablandningen och grÀdden pÄ mitten av pannkakan. Vik gÀrna ihop den till en wrap!
Pudra över lite florsocker. Klart!

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Pannkakssemla

Sugen pÄ pannkakor och semla? Varför inte göra pannkakssemlor sÄ fÄr du Àta bÄde och. HÀr Àr ett recept pÄ kardemummapannkakor som enkelt förvandlas till pannkakssemlor. Mums!

8 stycken
2 Àgg
3 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 tsk nystött kardemumma
3 msk smÀlt smör + smör att steka i

Fyllning/garnering:‹
2 dl vispgrÀdde
riven mandelmassa + lite mjölk
florsocker

/globalassets/recept/desserter/600x600_pannkakssemla.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies