Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Parmesankaka med kallrökt lax

Inga recensioner än
Recept: Louise Bondebjer

Ingredienser

Antal: ca 30-35 st

Tid: ca 55 minuter

ca 100 gram parmesan, grovriven
3 dl vetemjöl
120 gram smör
1 msk strösocker
½ tsk salt
1 äggula
½- 1 dl sesamfrön
100-150 gram philadelfian cream cheese
ca 75 gram kallrökt lax
½ kruka gräslök, finhackad

Parmesankaka med kallrökt lax

Värm ugnen till 175 grader.

Lägg den parmesanost, vetemjöl, smör, socker, salt och äggula i en matberedare och mixa till en fast deg.

Dela degen i 2 lika stora delar och rulla till längder.

Lägg sesamfrön på en bricka och rulla längderna i fröna så att de fastnar.

Låt stelna i kylskåp ca 20 minuter.

Skär i 1 cm breda skivor och lägg på bakplåtspapper.

Grädda i ugnen, ca 15-20 minuter tills att de börjat få lite färg.

Då de svalnat, bred på cream cheese och lägg en skuren bit lax uppå.

Strössla slutligen med den finhackade gräslöken.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Parmesankaka med kallrökt lax

Antal: ca 30-35 st

Tid: ca 55 minuter

ca 100 gram parmesan, grovriven
3 dl vetemjöl
120 gram smör
1 msk strösocker
½ tsk salt
1 äggula
½- 1 dl sesamfrön
100-150 gram philadelfian cream cheese
ca 75 gram kallrökt lax
½ kruka gräslök, finhackad

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/julrecept/parmesankaka-med-kallrokt-lax-cream-cheese-och-graslok.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies