Tänk på att laxen gärna ska vara odlad, annars krävs det att laxen varit fryst i några dygn innan.  
Hemgravad Lax1 kg filéad lax4 msk salt3 msk socker2 tsk grovsstött vitpepparRikligt med dill
Gör så här1. Lägg vitpeppar i en mortel och stöt sönder vitpepparkornen.  2. Blanda salt, socker, vitpeppar och grovklippt dill i en skål.  3. Strö blandningen över laxens alla sidor. 4. Lägg sedan laxen i en plastpåse och låt den ligga i 2 dygn. Vänd laxen och rör om i påsen med 12 timmars mellanrum. 5. Efter två dygn är laxen redo att skäras tunt och serveras.  6. Servera med kokt potatis med dill samt gurka och vårlök. Laxen håller i ca en vecka i kylskåpet.  

Hemgravad Lax

Ingredienser
1 kg filéad lax
4 msk salt
3 msk socker
2 tsk grovsstött vitpeppar
Rikligt med dill

Gör så här

Tänk på att laxen gärna ska vara odlad, annars krävs det att laxen varit fryst i några dygn innan.  
1. Lägg vitpeppar i en mortel och stöt sönder vitpepparkornen.  
2. Blanda salt, socker, vitpeppar och grovklippt dill i en skål.  
3. Strö blandningen över laxens alla sidor. 
4. Lägg sedan laxen i en plastpåse och låt den ligga i 2 dygn. Vänd laxen och rör om i påsen med 12 timmars mellanrum. 
5. Efter två dygn är laxen redo att skäras tunt och serveras.  
6. Servera med kokt potatis med dill samt gurka och vårlök. 
Laxen håller i ca en vecka i kylskåpet. 
 

Fler goda recept med lax

Lax- och avokadopaj
Lax- och avokadopaj
Parmesankaka med kallrökt lax
Parmesankaka med kallrökt lax
Rostat surdegsbröd med örtfärskost, sparris, lax och pocherat ägg
Rostat surdegsbröd med örtfärskost, sparris, lax och pocherat ägg
Peppargravad laxcarpaccio med limemajonäs kavringskrisp och inlagd gurka
Peppargravad laxcarpaccio med limemajonäs kavringskrisp och inlagd gurka
Teriyaki lax
Teriyaki lax
Laxsashimi med ponzu och rispapper
Laxsashimi med ponzu och rispapper
Laxburrito
Laxburrito
Rustik Lax med Gräslökssås
Rustik Lax med Gräslökssås

Lämna recension