Laxsashimi med ponzu och rispapper2 PORTIONER100 g laxfile (Fröya eller Salma)3 st rispapper5 dl neutral olja att fritera i 1/2 st fänkål1 st salladslök1 dl gurka, i kuber1 msk sesamfrönPONZUDRESSING1 lime, saften1/2 dl japansk soja1 msk risvinäger1 tsk sesamolja
Gör så här1. Skiva laxen i sashimibitar.2. Värm upp oljan till 175 grader och fritera rispappret i delar till de blivit krispiga.3. Hacka salladslök och gurka samt skiva fänkålen.4. Blanda alla ingredienser till dressingen.5. Häll dressingen över laxen och lägg upp allt i en skål. Servera med rispapper.

Laxsashimi med ponzu och rispapper

Laxsashimi med ponzu och rispapper
Ingredienser
2 PORTIONER
100 g laxfile (Fröya eller Salma)
3 st rispapper
5 dl neutral olja att fritera i
1/2 st fänkål
1 st salladslök
1 dl gurka, i kuber
1 msk sesamfrön
PONZUDRESSING
1 lime, saften
1/2 dl japansk soja
1 msk risvinäger
1 tsk sesamolja

Gör så här

1. Skiva laxen i sashimibitar.
2. Värm upp oljan till 175 grader och fritera rispappret i delar till de blivit krispiga.
3. Hacka salladslök och gurka samt skiva fänkålen.
4. Blanda alla ingredienser till dressingen.
5. Häll dressingen över laxen och lägg upp allt i en skål. Servera med rispapper.

Fler goda laxrecept

Hemgravad Lax
Hemgravad Lax
Lax- och avokadopaj
Lax- och avokadopaj
Rustik Lax med Gräslökssås
Rustik Lax med Gräslökssås
Julsashimi
Julsashimi
Teriyaki lax
Teriyaki lax
Parmesankaka med kallrökt lax
Parmesankaka med kallrökt lax
Smörgåstårta med lax och räkor
Smörgåstårta med lax och räkor
Laxburrito
Laxburrito

Lämna recension