Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Parmesankaka med kallrökt laxAntal ca 30-35 stTid ca 55 minuter Ca 100 g parmesan, grovriven3 dl vetemjöl120 g smör1 msk strösocker½ tsk salt1 äggula½ - 1 dl sesamfrön100-150 gram philadelphia cream cheeseca 75 g kallrökt lax½ kruka gräslök, finhackad
Gör så här1. Värm ugnen till 175 grader.2. Lägg parmesanost, vetemjöl, smör, socker, salt och äggula i en matberedare och mixa till en fast deg.3. Dela degen i 2 lika stora delar och rulla till längder.4. Lägg sesamfrön på en bricka och rulla längderna i fröna så att de fastnar. Låt stelna i kylskåp ca 20 minuter.5. Skär i 1 cm breda skivor och lägg på bakplåtspapper.6. Grädda i ugnen, ca 15-20 minuter tills att de börjat få lite färg.7. Då de svalnat, bred på cream cheese och lägg en skuren bit lax uppå.8. Strössla slutligen med den finhackade gräslöken.

Parmesankaka med kallrökt lax

Parmesankaka med kallrökt lax
Ingredienser
Antal ca 30-35 st
Tid ca 55 minuter

Ca 100 g parmesan, grovriven
3 dl vetemjöl
120 g smör
1 msk strösocker
½ tsk salt
1 äggula
½ - 1 dl sesamfrön
100-150 gram philadelphia cream cheese
ca 75 g kallrökt lax
½ kruka gräslök, finhackad

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Lägg parmesanost, vetemjöl, smör, socker, salt och äggula i en matberedare och mixa till en fast deg.
3. Dela degen i 2 lika stora delar och rulla till längder.
4. Lägg sesamfrön på en bricka och rulla längderna i fröna så att de fastnar. Låt stelna i kylskåp ca 20 minuter.
5. Skär i 1 cm breda skivor och lägg på bakplåtspapper.
6. Grädda i ugnen, ca 15-20 minuter tills att de börjat få lite färg.
7. Då de svalnat, bred på cream cheese och lägg en skuren bit lax uppå.
8. Strössla slutligen med den finhackade gräslöken.