Rustik Lax med Gräslökssås300 g potatis2 bakpotatisarca 800 g blomkål½ dl olivoljaca 600 g laxfilé1 kruka gräslök2½ dl turkisk yoghurt½ msk svensk senap½ tsk flytande honung
Gör så här1.2.3.4.5.

Rustik Lax med Gräslökssås

Rustik Lax med Gräslökssås
Ingredienser
300 g potatis
2 bakpotatisar
ca 800 g blomkål
½ dl olivolja
ca 600 g laxfilé
1 kruka gräslök
2½ dl turkisk yoghurt
½ msk svensk senap
½ tsk flytande honung

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250°. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
2. Skölj och skär 300 g potatis i 1 cm breda klyftor. Skrubba och skär 2 bakpotatisar i 3 cm stora tärningar. Skär ca 800 g blomkål i små buketter. Lägg potatisen och blomkålen på plåten. Ringla över ½ dl olivolja, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Stek högt upp i ugnen i 15 min.
3. Krydda ca 600 g laxfilé med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Sänk ugnsvärmen till 225°. Ta ut plåten och fös över potatisen och blomkålen på ena sidan av plåten och lägg laxen på den andra sidan av plåten. Sätt in plåten i mitten av ugnen och stek i ytterligare 15 min.
4. Gräslökssås: Finhacka 1 kruka gräslök och blanda med 2½ dl turkisk yoghurt, ½ msk svensk senap, ½ tsk flytande honung, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål.
5. Servera laxen med den rostade blomkålen, potatisen och såsen.
Teriyaki lax
Teriyaki lax
Lax- och avokadopaj
Lax- och avokadopaj
Smörgåstårta med lax och räkor
Smörgåstårta med lax och räkor
Rostat surdegsbröd med örtfärskost, sparris, lax och pocherat ägg
Rostat surdegsbröd med örtfärskost, sparris, lax och pocherat ägg

Lämna recension