/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Rostat surdegsbröd med örtfärskost, sparris, lax och pocherat äggTill 4 portioner4 skivor surdegsbröd1 ½ dl örter, t ex dill, gräslök, persilja200 g cream cheese (färskost)12 gröna sparris1 liter vatten1 msk ättiksprit (12%)4 ägg200 g kallrökt laxkryddgrönt, t ex krasse, skott, örtersalt och svartpeppar
Gör så här1. Mixa örter och färskost i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.2. Grilla sparrisen i några minuter i en grillpanna tills de blir lite mjuka.3. Pochera äggen genom att koka upp vatten, ättiksprit och lite salt i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda. Knäck ett ägg i taget i en kopp och med en sked, rör upp en virvel i vattnet. Låt ägget försiktigt glida ner i vattnet i mitten av virveln. Låt ägget sjuda i 2-3 minuter eller tills äggvitan har stelnat men gulan är fortfarande lös. Ta försiktigt upp ägget med en hålslev och låt rinna av. Lägg åt sidan.4. Rosta brödet. Bred örtfärskosten på brödskivorna och lägg på lax, sparris och ägg. Garnera med kryddgrönt, salt och nymalen svartpeppar. Servera direkt.

Rostat surdegsbröd med örtfärskost, sparris, lax och pocherat ägg

Rostat surdegsbröd med lax
Ingredienser
Till 4 portioner

4 skivor surdegsbröd
1 ½ dl örter, t ex dill, gräslök, persilja
200 g cream cheese (färskost)
12 gröna sparris
1 liter vatten
1 msk ättiksprit (12%)
4 ägg
200 g kallrökt lax
kryddgrönt, t ex krasse, skott, örter
salt och svartpeppar

Gör så här

1. Mixa örter och färskost i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
2. Grilla sparrisen i några minuter i en grillpanna tills de blir lite mjuka.
3. Pochera äggen genom att koka upp vatten, ättiksprit och lite salt i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda. Knäck ett ägg i taget i en kopp och med en sked, rör upp en virvel i vattnet. Låt ägget försiktigt glida ner i vattnet i mitten av virveln. Låt ägget sjuda i 2-3 minuter eller tills äggvitan har stelnat men gulan är fortfarande lös. Ta försiktigt upp ägget med en hålslev och låt rinna av. Lägg åt sidan.
4. Rosta brödet. Bred örtfärskosten på brödskivorna och lägg på lax, sparris och ägg. Garnera med kryddgrönt, salt och nymalen svartpeppar. Servera direkt.

Lämna recension