Shakshuka med grillat bröd2 portioner1 gul lök 1 vitlöksklyfta1 msk spiskummin 1 tsk paprikakrydda1 tsk cayennepeppar1 chili eller 1 tsk chiliflakesSalt och peppar1 burk krossade tomater1 dl vatten2 ägg1/2 kruka koriander Bröd
Gör så här1. Hacka gullök och vitlök. Fräs löken mjuk i olivolja, med fördel en gjutjärnspanna. 2. Krydda löken med spiskummin, paprikakrydda, cayennepeppar, chili, salt och peppar. 3. Tillsätt 1 burk krossade tomater och 1 dl vatten. Låt sjuda i 5 minuter. 4. Gör ett litet ”hål” i såsen med hjälp av en träslev, knäck ner ägget i hålet och låt steka klart. 5. Toppa med koriander eller persilja. 6. Servera med rostat bröd. 

Shakshuka med grillat bröd

Shakshuka med grillat bröd
Ingredienser
2 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk spiskummin
1 tsk paprikakrydda
1 tsk cayennepeppar
1 chili eller 1 tsk chiliflakes
Salt och peppar
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
2 ägg
1/2 kruka koriander
Bröd

Gör så här

1. Hacka gullök och vitlök. Fräs löken mjuk i olivolja, med fördel en gjutjärnspanna. 
2. Krydda löken med spiskummin, paprikakrydda, cayennepeppar, chili, salt och peppar. 
3. Tillsätt 1 burk krossade tomater och 1 dl vatten. Låt sjuda i 5 minuter. 
4. Gör ett litet ”hål” i såsen med hjälp av en träslev, knäck ner ägget i hålet och låt steka klart. 
5. Toppa med koriander eller persilja. 
6. Servera med rostat bröd. 

Liknande recept

Orientalisk Shakshuka
Orientalisk Shakshuka
Kryddig rotfruktsgryta
Kryddig rotfruktsgryta
Gulasch på vildsvin
Gulasch på vildsvin
Höstig köttgryta med potatis
Höstig köttgryta med potatis

Lämna recension