Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Påskig chokladruta

Inga recensioner än
Recept: Cecilia Möller

Ingredienser

150 g smör
2 ½ dl strösocker
2 dl kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
150 g chokladlinser, t ex Smarties eller Non Stop

Garnering:
3 dl vispgrädde
Gul hushållsfärg
Smarties/Non Stop till näbbar
Strössel eller pärlsocker till ögon

INSTRUKTIONER

Sätt ugnen på 175 grader och klä en ugnsform (ca 20x20 cm) med bakplåtspapper.

Lägg smör, strösocker och kakao i en värmetålig bunke och sätt den över ett vattenbad med nästan kokande vatten. Rör då och då tills smöret har smält samman med blandningen. Ta bort bunken från vattenbadet och låt smeten svalna något. 

Rör ner vaniljsockret i chokladsmeten. Tillsätt därefter äggen, ett i taget, och rör ordentligt mellan varje. När smeten är blank och välblandad tillsätt även vetemjölet och saltet och rör om tills smeten är jämn. Tillsätt också chokladlinserna i smeten (ca 100 g) och rör om.

Häll smeten jämnt i formen och toppa med chokladlinser (ca 50 g). Grädda kakan i ugnen under ca 20 minuter.

Skär kakan i rutor när den svalnat. Innan servering vispas grädden tjock och färgas med gul hushållsfärg. Fyll grädden i en spritspåse försedd med en större tyll. Spritsa ut fina ”kycklingar” på rutorna och lägg till näbb och ögon i form av chokladlinser och strössel eller pärlsocker.

 

En instruktionsvideo med tidningen Hembakat finner du HÄR!

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Påskig chokladruta

150 g smör
2 ½ dl strösocker
2 dl kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
150 g chokladlinser, t ex Smarties eller Non Stop

Garnering:
3 dl vispgrädde
Gul hushållsfärg
Smarties/Non Stop till näbbar
Strössel eller pärlsocker till ögon

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/paskrecept/paskig-chokladruta.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies