/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Charlotte Royale - morotspåsktårta fylld med citroncheesecakeBOTTEN2 ägg 180 g ljust muscovadosocker120 g vetemjöl1 tsk vaniljsocker1 tsk kanel1 tsk malen ingefära 2 krm vaniljpulver 1 tsk bikarbonat1 tsk bakpulver50 g majs- eller rapsolja (o,5 dl) 100 g fint rivna morötter (ca 2 dl) FYLLNING50 g rumsvarmt smör60 g florsocker (1 dl) 2 tsk vaniljsocker1 krm vaniljpulver300 g kall Philadelphiaost 1 tsk rinrivet limeskal CITRONCHEESECAKE250 g mascarpone1 burk kondenserad mjölk (397 g ) 1 dl lemoncurd1 krm vaniljpulver2 tsk vaniljsocker5 dl grädde 2 nypor flingsalt 1 liten citron, zest + saft4 st gelatinbladDEKORATION "FÅGELBO"Glasnudlar Valfri choklad, exempelvis Ruby för att göra boet rosa Mandelchokladägg Färska bär Penséer
Gör så härRulltårta1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft, 225 grader vanlig ugn.2. Vispa ägg och socker poröst.3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd försiktigt ner dem i äggfluffet.4. Riv morötterna (på den fina sidan av rivjärnet) och vänd sedan ner dem och oljan i de övriga ingredienserna.5. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Bred ut smeten jämt över bakplåtspappret.6. Baka i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter, tills kakan är genombakad.7. Ta ut kakan ur ugnen, vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper som du sockrat lite. Ta av det gamla bakplåtspappret försiktigt och låt kakan svalna helt. (Om pappret är svårt att ta bort så brukar det hjälpa att fukta det lite)Fyllning1. Vispa smöret i ca 2-3 minuter.2. Blanda i florsocker, vaniljsocker, vaniljpulver och vispa i någon minut till.3. Vänd i Philadelphiaosten och limeskalet och vispa tills du har en styv frosting. Övervispa inte.4. Bred fyllningen tunt över den kalla kakan. Rulla ihop till en rulltårta.5. Lägg rulltårtan en kort stund i frysen, skiva sedan upp i ca 1 cm tjocka skivor.6. Fodra en 2-liters skål med plastfolie och placera ut skivorna längs med bottnen och sidorna så att hela skålen täcks.7. Ställ in skålen i frysen medan du gör cheesecakefyllningen.Cheesecake1. Börja med att blötlägga gelatinbladen i ca 5 min.2. Vispa samman mascarpone, kondenserad mjölk, lemoncurd, vaniljsocker och vaniljpulver till en krämig massa med hjälp av en elvisp.3. Tillsätt grädden och vispa ytterligare någon minut.4. Blanda i citronsaften/cesten tillsammans med två nypor flingsalt.5. Häll slutligen av vattnet från de blötlagda gelatinbladen och smält i mikro i ca 20-30 sekunder. Ta sedan några matskedar av fyllningen och blanda ut i gelatinblandningen innan du rör ut blandningen jämnt i fyllningen.6 .Häll sedan fyllningen i skålen över rulltårtan och lägg på de sista bitarna av rulltårtan på toppen. Låt stelna mist 4 timmar i kylen innan dekoration.7. Ta fram tårtan strax innan servering och toppa med fågelboet och fyll med valfri dekoration, exempelvis mandelchokladägg, färska bär och penséer.8. Servera slutligen och njut!Fågelboet1. Klä några skålar eller glas med plastfolie.2. Bryt söder nudlarna och doppa dem i smält choklad.3. Forma så att de ser ut som fågelbon och lägg i skålarna eller glasen.4. Låt stelna i kylen.

Charlotte Royale - morotspåsktårta fylld med citroncheesecake

Servera en vacker och imponerande morotstårta till påskfirandet. Ge tårtan en unik twist genom att dekorera den med ett kreativt fågelbo av glasnudlar och färgglada små påskägg. Här hittar du receptet på Charlotte Royale-tårtan, en bakelse som inte bara smakar himmelskt utan också agerar som ett visuellt mästerverk. Hos oss på Cervera hittar du allt du kan tänkas behöva för att skapa den perfekta påsktårtan, från recept till dekorationstips.
Charlotte Royal - morotspåsktårta fylld med citroncheesecake
Ingredienser
BOTTEN
2 ägg
180 g ljust muscovadosocker
120 g vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
2 krm vaniljpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
50 g majs- eller rapsolja (o,5 dl)
100 g fint rivna morötter (ca 2 dl)

FYLLNING
50 g rumsvarmt smör
60 g florsocker (1 dl)
2 tsk vaniljsocker
1 krm vaniljpulver
300 g kall Philadelphiaost
1 tsk rinrivet limeskal

CITRONCHEESECAKE
250 g mascarpone
1 burk kondenserad mjölk (397 g )
1 dl lemoncurd
1 krm vaniljpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl grädde
2 nypor flingsalt
1 liten citron, zest + saft
4 st gelatinblad

DEKORATION "FÅGELBO"
Glasnudlar
Valfri choklad, exempelvis Ruby för att göra boet rosa
Mandelchokladägg
Färska bär
Penséer

Gör så här

Rulltårta
1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft, 225 grader vanlig ugn.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd försiktigt ner dem i äggfluffet.
4. Riv morötterna (på den fina sidan av rivjärnet) och vänd sedan ner dem och oljan i de övriga ingredienserna.
5. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Bred ut smeten jämt över bakplåtspappret.
6. Baka i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter, tills kakan är genombakad.
7. Ta ut kakan ur ugnen, vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper som du sockrat lite. Ta av det gamla bakplåtspappret försiktigt och låt kakan svalna helt. (Om pappret är svårt att ta bort så brukar det hjälpa att fukta det lite)
Fyllning
1. Vispa smöret i ca 2-3 minuter.
2. Blanda i florsocker, vaniljsocker, vaniljpulver och vispa i någon minut till.
3. Vänd i Philadelphiaosten och limeskalet och vispa tills du har en styv frosting. Övervispa inte.
4. Bred fyllningen tunt över den kalla kakan. Rulla ihop till en rulltårta.
5. Lägg rulltårtan en kort stund i frysen, skiva sedan upp i ca 1 cm tjocka skivor.
6. Fodra en 2-liters skål med plastfolie och placera ut skivorna längs med bottnen och sidorna så att hela skålen täcks.
7. Ställ in skålen i frysen medan du gör cheesecakefyllningen.
Cheesecake
1. Börja med att blötlägga gelatinbladen i ca 5 min.
2. Vispa samman mascarpone, kondenserad mjölk, lemoncurd, vaniljsocker och vaniljpulver till en krämig massa med hjälp av en elvisp.
3. Tillsätt grädden och vispa ytterligare någon minut.
4. Blanda i citronsaften/cesten tillsammans med två nypor flingsalt.
5. Häll slutligen av vattnet från de blötlagda gelatinbladen och smält i mikro i ca 20-30 sekunder. Ta sedan några matskedar av fyllningen och blanda ut i gelatinblandningen innan du rör ut blandningen jämnt i fyllningen.
6 .Häll sedan fyllningen i skålen över rulltårtan och lägg på de sista bitarna av rulltårtan på toppen. Låt stelna mist 4 timmar i kylen innan dekoration.
7. Ta fram tårtan strax innan servering och toppa med fågelboet och fyll med valfri dekoration, exempelvis mandelchokladägg, färska bär och penséer.
8. Servera slutligen och njut!
Fågelboet
1. Klä några skålar eller glas med plastfolie.
2. Bryt söder nudlarna och doppa dem i smält choklad.
3. Forma så att de ser ut som fågelbon och lägg i skålarna eller glasen.
4. Låt stelna i kylen.