/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Cheesecake med mango och pistagenötter10-12 bitar Tid 30 min + 3 tim och 30 min i kyl12 digestivekex75 g smör1 tsk kardemummakärnor400 g cream cheese3 dl yoghurt (10 %)3 dl florsocker1 lime, finrivet skal och pressad saft1 tsk vaniljsocker1 krm salt3 gelatinblad225 g fryst mango, tinad2 gelatinblad1 dl pistagenötterÄtbara blommor
Gör så här1. Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare monterad med kniv.2. Smält smöret och stöt kardemumman i en mortel.3. Blanda kaksmulorna med smör och kardemumma. Tryck ut blandningen i botten av en form (ca 24 cm) med löstagbar kant.4. Vispa ihop cream cheese och yoghurt. Tillsätt florsocker, finrivet limeskal (endast det gröna), limesaft, vaniljsocker och salt.5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Smält dem med ca 2 msk av vattnet i en kastrull på låg värme. Vänd ner gelatinet i smeten under omrörning.6. Häll smeten över kakbottnen i formen. Låt stelna i kylen minst 3 tim.7. Mixa mangon till en slät puré. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Smält dem med ca 2 msk av vattnet i en kastrull på låg värme. Blanda gelatinet med mangopurén och bred över den kalla cheesecaken. Låt stelna i kylen ca 30 min.8. Dekorera med finhackade pistagenötter och ätbara blommor innan servering.Tips!

Cheesecake med mango och pistagenötter

Här är ett underbart gott recept på en läcker cheesecake med mango och pistagenötter dekorerad med ätbara blommor. En smakrik dessert som garanterat kommer imponera på dina gäster.
Servera cheesecaken med en klick vispad grädde och njut av den tropiska smaken av mango och knapriga pistagenötter!
Recept
10-12 bitar
Tid 30 min + 3 tim och 30 min i kyl

12 digestivekex
75 g smör
1 tsk kardemummakärnor
400 g cream cheese
3 dl yoghurt (10 %)
3 dl florsocker
1 lime, finrivet skal och pressad saft
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 gelatinblad
225 g fryst mango, tinad
2 gelatinblad
1 dl pistagenötter
Ätbara blommor

Gör så här

1. Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare monterad med kniv.
2. Smält smöret och stöt kardemumman i en mortel.
3. Blanda kaksmulorna med smör och kardemumma. Tryck ut blandningen i botten av en form (ca 24 cm) med löstagbar kant.
4. Vispa ihop cream cheese och yoghurt. Tillsätt florsocker, finrivet limeskal (endast det gröna), limesaft, vaniljsocker och salt.
5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Smält dem med ca 2 msk av vattnet i en kastrull på låg värme. Vänd ner gelatinet i smeten under omrörning.
6. Häll smeten över kakbottnen i formen. Låt stelna i kylen minst 3 tim.
7. Mixa mangon till en slät puré. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Smält dem med ca 2 msk av vattnet i en kastrull på låg värme. Blanda gelatinet med mangopurén och bred över den kalla cheesecaken. Låt stelna i kylen ca 30 min.
8. Dekorera med finhackade pistagenötter och ätbara blommor innan servering.
Tips! Dekorera med nötter och ätbara blommor för att samla extra applåder från dina gäster!

Lämna recension