Pavlova med lemon curd6-8 portionerMARÄNG4 äggvitor, rumstemperade2 ½ dl strösocker1/2 tsk ättiksprit (12 %)1 msk maizenaTOPPING3 dl vispgrädde1 – 2 mango8 passionsfrukter1 dl lemon curdCitronmeliss till garnering
Gör så här1. Värm ugnen till 125 grader.2. Vispa äggvitorna tillsammans med ättiksprit i en ren bunke till ett mjukt skum. Fortsätt vispa och tillsätt sockret, lite i taget, till en glansig och fast maräng. Vänd ner maizenan.3. Klä en plåt med bakplåtspapper. Bred ut marängmassan till en rundel. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen med luckan på glänt.4. Vispa grädden. Kärna ur, skala och skär mangon i skivor. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Bred ut lemon curd och grädde på marängen.5. Garnera pavlovan med frukten och citronmeliss.

Pavlova med lemon curd

Testa detta fantastiska recept på Pavlova med lemon curd, mango och passionsfrukt. Otroligt god och fräsch tårta som passar alla festliga tillfällen.
Pavlova med lemon curd
Ingredienser
6-8 portioner
MARÄNG
4 äggvitor, rumstemperade
2 ½ dl strösocker
1/2 tsk ättiksprit (12 %)
1 msk maizena
TOPPING
3 dl vispgrädde
1 – 2 mango
8 passionsfrukter
1 dl lemon curd
Citronmeliss till garnering

Gör så här

1. Värm ugnen till 125 grader.
2. Vispa äggvitorna tillsammans med ättiksprit i en ren bunke till ett mjukt skum. Fortsätt vispa och tillsätt sockret, lite i taget, till en glansig och fast maräng. Vänd ner maizenan.
3. Klä en plåt med bakplåtspapper. Bred ut marängmassan till en rundel. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen med luckan på glänt.
4. Vispa grädden. Kärna ur, skala och skär mangon i skivor. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Bred ut lemon curd och grädde på marängen.
5. Garnera pavlovan med frukten och citronmeliss.

Pavlova med lemon curd, mango och passionsfrukt

Pavlova med lemon curd är en ljuvlig och fräsch efterrätt som är enkel att göra. Pavlovan består av en spröd botten av maräng som är seg inuti, toppad med vispad grädde och lemon curd, mango och passionsfrukt.

Anna Pavlova

Namnet på denna goda dessert kommer från världens mest kända prima ballerina Anna Pavlova som under början av 1900-talet turnerade världen över. Det skiljer sig delade meningar om vem som tog fram desserten uppkallad efter henne. Australien eller Nya Zeeland är det som efterrätten härstammar ifrån.
Oavsett så är Pavlova en fantastisk dessert som går att kombinera på olika sätt med frukter och bär.

Recept med maräng

Kolamarängpavlova
Kolamarängpavlova
Drottningtårta med maräng
Drottningtårta med maräng
Somrig marängtårta med lemoncurd
Somrig marängtårta med lemoncurd
Sommartårta med jordgubbar och rabarber
Sommartårta med jordgubbar och rabarber

Lämna recension